97 procent polishouders stemt voor Delta Lloyd akkoord

21/10/2008 16:20

Maes Okhuijsen

PERSBERICHT STICHTING VERLIESPOLIS

21 oktober 2008

Delta Lloyd compensatieregeling definitief

97 PROCENT POLISHOUDERS STEMT VOOR DELTA LLOYD AKKOORD

Den Haag - Delta Lloyd-polishouders die zijn aangesloten bij de Stichting Verliespolis hebben in overgrote meerderheid gestemd voor het akkoord op hoofdlijnen van 9 september 2008. In totaal deden 6409 polishouders mee aan de peiling van de Stichting Verliespolis. 6187 polishouders (97%) stemden vóór het onderhandelingsresultaat. 188 polishouders (3%) stemden tegen. 34 polishouders brachten een blanco of ongeldige stem uit. Met de uitkomst van deze peiling is de Delta Lloyd-compensatieregeling definitief geworden. Deze is van toepassing op alle onderdelen van Delta Lloyd Groep, te weten: Delta Lloyd Levensverzekeringen, OHRA Levensverzekeringen, Erasmus Levensverzekeringen en Nationaal Spaarfonds.

Gilles Hooft Graafland, voorzitter van de Stichting Verliespolis: "De Stichting Verliespolis is blij dat het bereikte onderhandelingsresultaat zo massaal wordt gesteund. De Delta Lloyd-polishouders zijn duidelijk opgelucht dat er op korte termijn duidelijkheid is gekomen. Ook polishouders bij andere verzekeraars willen een streep onder de woekerpolisaffaire kunnen zetten. Daarom roepen we die verzekeraars op om nu snel navolging te geven aan het resultaat dat met Delta Lloyd is bereikt."

De Stichting Verliespolis zal het akkoord op hoofdlijnen nu samen met Delta Lloyd verder uitwerken en toezien op de uitvoering van de compensatieregeling.

De Stichting Verliespolis is een initiatief van Vereniging Eigen Huis en de Vereniging van Effectenbezitters. Met ruim 110.000 aangeslotenen is de Stichting Verliespolis de grootste belangenbehartiger voor consumenten met een beleggingsverzekering.