Waterschap Noorderzijlvest


persleiding Groningen - Delfzijl

Einde sanering persleiding Groningen - Delfzijl

De sanering van de voormalige persleiding Groningen - Delfzijl wordt 31 oktober officieel afgesloten. Naar aanleiding van de afsluiting van dit bijzondere project organiseert het waterschap Noorderzijlvest op dinsdag 11 november het symposium Modern Opdrachtgeverschap.

De persleiding is tussen 1928 en 1979 gebruikt voor het afvoeren van rioolwater van de stad Groningen naar de Eems. In 2005 bleek de persleiding sterk verontreinigd. De stuurgroep waarin de provincie Groningen, de gemeente Groningen en de waterschappen Hunze & Aa's en Noorderzijlvest zitting hebben, heeft datzelfde jaar beloofd dat de persleiding voor 31 december 2008 geheel gereinigd zou zijn. En dat is gelukt. Het project reiniging en sanering van de voormalige persleiding wordt op vrijdagmiddag 31 oktober officieel afgesloten.

Nieuwe rol opdrachtgever
Het project had veel impact op de betrokken omwonenden, gemeenten, waterschappen en de provincie Groningen. Voor de stuurgroep bleek het maken van een werkbaar contract voor een persleiding waarvan veel, maar niet alles bekend was, een nieuw proces. Dit leidde tot een nieuwe invulling van de rol als opdrachtgever.

Symposium
Als vernieuwend opdrachtgever wil het waterschap Noorderzijlvest voorop blijven lopen in de ontwikkelingen in de aanbestedingmarkt. Daarom organiseert Noorderzijlvest naar aanleiding van de afsluiting van de sanering van de persleiding op dinsdag 11 november het symposium Modern Opdrachtgeverschap. Sprekers uit de praktijk waaronder Elco Brinkman komen aan het woord.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich inschrijven voor het symposium. Het waterschap roept in het bijzonder de vertegenwoordigers van betrokken wijk of dorpsraden op om te komen. Aanmelden kan via de website: www.modernopdrachtgeverschap.nl