Gemeente Roermond

Overleg leidt tot behoud enkele bomen Camillus

27 mei 2008 heeft de zorggroep Noord- en Midden-Limburg een kapvergunning aangevraagd voor het kappen van 51 individuele bomen en 4 houtopstanden op het gebied van Camillus. Hieronder bevinden zich een aantal monumentale bomen. Er is dan ook uiterst zorgvuldig naar de conditie van deze bomen en de noodzaak van kap gekeken. Het zijn met name de bomen in de houtopstanden die voor de Milieugroep Roermond van grote waarde zijn; deze maken deel uit van een ecologisch geheel van het aldaar aanwezige bos. Vandaar dat de Milieugroep heeft gereageerd op de kap van de houtopstanden.

In een vervolgoverleg op 17 september 2008, dat op initiatief van de Gemeente Roermond heeft plaatsgevonden, heeft de Zorggroep enkele alternatieven voorgelegd aan de Milieugroep. In dat alternatief verdwijnen enkele parkeerplaatsen of worden ze verplaatst, waardoor houtopstanden kunnen worden behouden. Het vastgestelde alternatief is door alle partijen ondertekend, waardoor op korte termijn kan worden gestart met het kappen van de bomen en de start van de nieuwbouw van het zorgcentrum.

De gemeente is er alles aan gelegen om zoveel mogelijk natuur te behouden. En ook de Zorggroep wil haar nieuwe zorgcentrum zoveel mogelijk in een groene omgeving kunnen plaatsen. Vandaar dat we blij zijn met het bereikte compromis, aldus wethouder IJff van milieu. Ook de Milieugroep stemt hiermee in, maar geeft tegelijkertijd aan niet alleen nu maar ook in de toekomst alle ontwikkelingen op het gebied van natuurbehoud kritisch te zullen blijven volgen, ook op deze lokatie.

Publicatiedatum: 21-10-2008 Bijgewerkt: 21-10-2008