Gemeente Coevorden

Aanleg boorlocaties Schoonebeek

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) werkt sinds maandag 20 oktober aan de voorbereidende werkzaamheden voor het aanleggen van achttien boorlocaties in Schoonebeek. De werkzaamheden zijn noodzakelijk om begin 2009 te kunnen starten met de booractiviteiten.

Voor de ontwikkeling van het olieveld in Schoonebeek zullen in totaal 73 putten op 18 boorlocaties worden aangelegd. Op iedere boorlocatie zal gestart worden met het heiwerkzaamheden. Het heien neemt per boorlocatie gemiddeld twee weken tijd in beslag. De heiwerkzaamheden worden van maandag tot en met vrijdag van 07.00 - 19.00 uur en zaterdags van 08.30 uur - 18.00 uur uitgevoerd. Zodra deze werkzaamheden zijn verricht zal de locatie verder worden aangepast. Alle voorbereidende werkzaamheden worden in etappes per boorlocatie uitgevoerd. Er wordt gestart op de boorlocaties nabij de Europaweg en De Maden. Begin 2009 zal de boortoren starten met het boren van de uiteindelijke putten.

De gemeente Coevorden heeft de benodigde vergunningen aan de NAM verleend. Op het terrein rond de toekomstige boorlocaties staat tijdelijk allerlei materieel dat nodig is voor de verschillende activiteiten. Om al het materiaal aan- en af te voeren, zullen de komende tijd extra transporten plaatsvinden in Schoonebeek en omgeving. Kijk voor meer actuele informatie over de herontwikkeling van het olieveld in Schoonebeek op www.nam.nl/schoonebeek.