Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

bergen op Zoom, 21-10-2008

Achtervolging na diefstal bij juwelier

Roosendaal- Dinsdagmiddag om één uur heeft een man uit de handen van een juwelier een ketting van 24.000 euro gegrist en is daar mee weggerend. In de Kloosterstraat is hij in een gereedstaande auto gesprongen die is weggereden. Later is die auto op de Brugstraat bij een aanrijding betrokken geweest. De verdachten zijn uitgestapt en weggerend.

Een Frans sprekende man kwam bij de juwelier in de winkel. Hij had interesse in de ketting. Op het moment dat de juwelier de ketting pakte werd deze uit zijn handen gegrist. De juwelier is achter de dader aangerend. Hij kreeg hulp van een bekende. De juwelier heeft een fiets gepakt van een voorbijganger en reed achter de dader aan. Die sprong in de Kloosterstraat in een auto waarin een medeverdachte zat. De auto wilde met hoge snelheid wegrijden maar dat werd belemmerd door de auto van de bekende van de juwelier en de juwelier zelf op de fiets. De verdachten botsten tegen de auto aan en reden weg met daarachter de juwelier op de fiets en de getuige in de auto. Op de Burgemeester Prinsensingel probeerden ze de auto van de verdachten tot stilstand te dwingen maar hij reed weer tegen de auto van de getuige aan. De achtervolging werd voortgezet de Brugstraat op. Daar reed de auto van de verdachten zich vast op het overige verkeer. Nadat ze twee auto beschadigd hadden konden ze niet verder en sprongen ze uit de auto. Ze renden weg. De auto lieten ze achter.

Het signalement van de verdachte die de ketting weggenomen heeft is, een man van 1.90 m lang. Hij is lichtgetint en van buitenlandse afkomst vermoedelijk uit het Midden-Oosten. Hij is 25 a 30 jaar oud en gekleed in hoofdzakelijk grijze kleding. Hij had een grijs of
lichtgroen jack aan. Hij had licht golvend donkerkleurig haar.

De hele achtervolging heeft tot veel consternatie in Roosendaal gezorgd. De politie hoopt dat er getuigen zijn die meer over de verdachten en hun eventuele verblijfplaats kunnen zeggen. Zij worden verzocht 0900-8844 te bellen met hun informatie. Ook kan men anoniem met 0800-7000 bellen.

Vermoedelijke drugsdealer aangehouden

Steenbergen - Bij een routinecontrole op maandagavond op de
parkeerplaats nabij een Sporthal aan de Krommeweg is een 21-jarige man uit Steenbergen aangehouden voor drugs dealen. Hij werd in zijn auto gecontroleerd die daar stond. Hij bleek meer dan gebruikershoeveelheid soft- en harddrugs bij zich te hebben. Hij is aangehouden en voor de nacht ingesloten aan het bureau.

Man aangehouden voor illegaal internetten

Ossendrecht - Een 27-jarige Pool is maandagavond rond middernacht aangehouden omdat hij op de Onze Lieve Vrouw ter Duinlaan vermoedelijk in zijn auto zat te internetten op een draadloos netwerk. Een
oplettende getuige had de man in zijn auto gezien met een laptop op zijn knieën. Hij vertrouwde het niet en belde de politie. De man zette zijn laptop snel uit toen de politie arriveerde. De man is aangehouden en voor de nacht ingesloten. Dinsdag is het onderzoek, met behulp van een tolk, voortgezet.

Twee mannen betrapt met inbrekerswerktuigen

Roosendaal - Maandagavond rond middernacht zijn twee mannen uit Bergen op Zoom, 29 en 39 jaar oud, aangehouden op de Gastelseweg omdat ze met inbrekerswerktuigen rondreden in hun auto. Bij een controle door de politie werden de goederen aangetroffen. Ook lag er een busje
peperspray in de auto. De mannen zijn aangehouden en aan het bureau ingesloten.

Aanrijding met gewonde en dader rijdt door

Bergen op Zoom - Een 81-jarige man uit Tholen is maandagmiddag op zijn fiets op de Zeelandhaven aangereden door de bestuurder van een bestelbus. De man kwam daarbij ten val en liep een zware hoofdwond op. Hij is door personeel van een ambulance behandeld. Het busje reed door. Gelukkig waren er meerdere getuigen van het ongeval die zich bij de politie meldden. Via het kenteken van het busje kwam de politie uit bij een bedrijf. De directeur van het bedrijf is in kennis gesteld. Later op de avond meldde de dader, een 36-jarige man uit Bergen op Zoom, zich telefonisch bij de politie. De politie heeft de zaak in behandeling.

Politie houdt man aan voor mishandelen conducteurs

Bergen op Zoom - Maandagavond om half negen kwam er via de meldkamer van de Nederlandse Spoorwegen de melding dat meerdere conducteurs mishandeld waren in de trein door een man. De politie spoedde zich met meerdere eenheden naar het station van Bergen op Zoom waar op dat moment de trein stilstond. In de trein zat een 30-jarige man uit Nijmegen die door personeel van de NS vastgehouden werd. Op het moment dat de toegesnelde agenten hem aanspraken wilde de man er van door gaan. Hij werd aangehouden maar verzette zich hevig en was erg agressief. Hij is met gebruik van peperspray aangehouden en naar het bureau vervoerd. Twee personeelsleden van de NS deden aangifte van mishandeling tegen de verdachte omdat de man, op het moment dat zij een bekeuring uit wilde schrijven voor het roken in de trein, hen een kopstoot had gegeven. Ook heeft de verdachte hen geslagen. De man is voor de nacht ingesloten.

Laatst gewijzigd 21-10-2008 16:24 | © Regio Midden en West Brabant |