Politie Gelderland-Zuid

Asfalt venters actief

Gemeente Lingewaal/Nijmegen, 21-10-2008 o Recentelijk zijn bij de politie enkele meldingen binnengekomen over buitenlandse, vermoedelijk Engelse, personen die aanbieden om asfalt te draaien in bijvoorbeeld gaten van opritten. Vervolgens zou daar dan een flink geldbedrag voor gevraagd worden. De politie waarschuwt mensen om alert te zijn op dergelijke praktijken.

Twee meldingen kwamen vanuit de gemeente Lingewaal. In één geval werd na het dichten van gaten op een terrein 3500 euro gevraagd. De politie adviseert mensen die overwegen om op een dergelijk aanbod in te gaan, vooraf schriftelijk een prijs af te spreken voor de te leveren dienst.

Dinsdagmorgen deed zich voor de politie een controlemogelijkheid voor. Motoragenten zagen op de Wijchenseweg in Nijmegen een vrachtwagen, een soort asfalteermachine, met Engels kenteken rijden en stelden op grond van de wegenverkeerswet nadere controle in. De bestuurder en inzittende konden geen legitimatiebewijs overhandigen. Zij werden daarom meegenomen naar het bureau in Wijchen voor verder onderzoek en in een ophoudkamer geplaatst. De tachograafschijven van de vrachtwagen zijn gecontroleerd, de Inspectie Verkeer en Waterstaat assisteerde hierbij. Zij constateerden enkele overtredingen van de arbeidstijdenwet. Een zakenrelatie van beide mannen kwam langs om hun paspoorten af te geven. Na controle, toen hun identiteit was vastgesteld, zijn de twee Engelsen in vrijheid gesteld. (08)

Laatst gewijzigd 21-10-2008 17:18 | © Regio Gelderland-Zuid |