Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | Oktober

* | Bladkooien sijn

Bladkooien zijn geplaatst

Op diverse plaatsen in de gemeente zijn ook weer bladkooien geplaatst. In de bladkooi mag u alleen bladafval deponeren (dus beslist geen zakken met bladafval, gras, takken, onkruid, huisvuilzakken, GFT, oud-papier, blikjes, stro, etc).

Door bladafval ontstaat een betere compost en zijn de kosten voor de verwerking van blad lager. Daarnaast is uw GFT rolemmer minder snel vol en hoeft u niet meer naar het Eco-station te rijden om uw bladafval te brengen. Vorig jaar hebben we 152.000 kilo blad ingezameld.
In de afgelopen jaren hebben we op verzoek tientallen bladkooien bijgeplaatst. Op dit moment hebben wij onze limiet bereikt en kunnen we geen nieuwe verzoeken om bladkooien meer inwilligen. Wilt u graag een bladkooi in uw straat dan komt u op een wachtlijst te staan. Regon MilieuService leegt de bladkooien in principe eens per week. Is het aanbod erg hoog dan komen we vaker. In week 50 worden de bladkooien weer opgehaald.

Bij de herfst horen naast de bekende vallende bladeren natuurlijk ook paddestoelen. Deze grote vliegenzwam staat aan de Bosschawei in Boornbergum. Let wel op, de vliegenzwam is giftig. Niet eten dus!