Stadsdeel Zeeburg

Stem op het Beste Buurtplan van Nederland!

21 oktober 2008
Iedere buurt kent ze: bankjes die een likje verf kunnen gebruiken of een pleintje dat nodig opgeknapt moet worden. Niemand voelt zich verantwoordelijk, dus wordt er niets aan gedaan. Dat gaat nu veranderen.

Geldprijs
De winnaar van Het Beste Buurtplan van Nederland ontvangt EUR 25.000,- om het plan uit te voeren. Een vakjury heeft 35 buurtplannen geselecteerd. Aan u de vraag wie de titel 'Het Beste Buurtplan van Nederland 2008' en de financiële steun het meest verdient.

Stem op het project StreetsmArt!
Onder de deelnemers is een project uit Zeeburg: StreetsmArt. Een sociaal-artistiek buurtproject, gevormd door buurtbewoners, professionals en kunstenaars uit Amsterdam. Met zijn allen willen ze de maatschappelijke en culturele participatie bevorderen van jonge mensen, die het financieel iets minder hebben.

StreetsmArt wil:

- dat jongeren hierdoor hun aanwezige interesses, talenten en competenties verder ontwikkelen;

- dat jongeren een positiever zelfbeeld ontwikkelen en meer (andere) handvatten bieden om een eigen identiteit te vormen;
- dat jongeren zich bewuster zijn van hun buurt-, wijk en mede-buurtbewoners, de wijk leren waarderen en zien welke mogelijkheden er zijn om samen te werken.

Meer weten of stemmen?
Ga naar http://bestebuurtplan.ncrv.nl/buurt?waxtrapp=ptpzdEsHzGCREMyB en breng je stem uit.