Nieuw-Vlaamse Alliantie


Vlaanderen krijgt eigen domeinnaam (21/10/08)

De Vlaamse Regering heeft beslist om een Vlaamse domeinextensie op het internet aan te vragen. Dat heeft Vlaams minister-president Kris Peeters vandaag in het Vlaams Parlement geantwoord aan Mark Demesmaeker (N-VA).

Hiermee komt er een doorbraak in een dossier dat al jaren aansleept. Op 2 juli jl. beloofde de Vlaamse Regering om de impact hiervan op technisch, financieel en communicatief vlak te onderzoeken. Vandaag antwoordde Kris Peeters dat een gespecialiseerd bureau een aanvraag zal opstellen. Het aanvraagdossier wordt midden 2009 ingediend. De kostprijs wordt geraamd op 100.000. Enig punt van discussie is de vraag welke extensie aangewezen is: .vla; .vln; .vlaanderen of .fla? Verschillende opties zouden eventueel ook mogelijk zijn.

.vl is vooralsnog niet mogelijk, omdat domeinextensies van twee letters voorbehouden worden voor door de VN erkende onafhankelijke staten.

Mark Demesmaeker: Ons voorstel wordt eindelijk gerealiseerd om een aantal domeinextensies voor Vlaanderen aan te vragen en te ontsluiten voor het grote publiek. Dat is zeer belangrijk voor de zichtbaarheid van Vlaanderen op dit wereldwijde forum. Persoonlijk ben ik voorstander van .vla".

Auteur:
Mark Demesmaeker
Vlaams parlementslid N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Jeroen Overmeer, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: jeroen.overmeer@n-va.be
Url: www.n-va.be