Gemeente Sittard-Geleen

Sittard-Geleen nodigt uit tot 1e stadsdebat over kunst en cultuur

Sittard-Geleen, 9 oktober 2008 - De gemeente Sittard-Geleen voert op 21 oktober eeen stadsdebat over de ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur in Sittard-Geleen en met name de invulling van De Dobbelsteen. Het stadsdebat vindt plaats op 21 oktober aanstaande, vanaf 19.00 uur in het Laagland Theater aan de Engelenkampstraat 25 te Sittard.

Wethouder Berry van Rijswijk (Cultuur): 'Als college willen wij graag de mening horen over welke stedelijke culturele functies in De Dobbelsteen zouden kunnen komen. Verder vinden wij het van belang dat er gekeken wordt naar het culturele klimaat in onze stad en naar de mogelijkheden tot de culturele invulling. Gedacht wordt aan Newseum, poppodium, filmhuis en mogelijke vernieuwde samenwerkingsverbanden.'

De gemeente Sittard-Geleen heeft cultuurvernieuwing als belangrijk speerpunt bestempeld voor onze stad en heeft zich tot doel gesteld om een bruisend, stedelijk leven te laten ontstaan. Daarbij speelt de culturele invulling in De Dobbelsteen een grote rol. Tijdens de behandeling van de plannen van De Dobbelsteen in het voorjaar 2008 is door de Raad aangegeven dat er meer culturele invulling in De Dobbelsteen wenselijk is. Daarnaast heeft de raad het college onder andere opgedragen een stadsdebat te organiseren.

Ter informatie:

Stadsdebat culturele invulling Dobbelsteen

21 oktober, 19.00 - 22.30 uur

Theater Het Laagland, Engelenkampstraat 25 te Sittard

Moderator: Paul 't Lam

Aanmelden kan via de website: www.sittard-geleen.nl tot en met 17 oktober 2008