Ingezonden persbericht


In onderstaand persbericht is per abuis een fout geslopen. Uiteraard vindt de ING Amsterdam Marathon dit jaar plaats op zondag 19 oktober 2008. Excuses voor het ongemak

Heiloo, 15 augustus 2008

Duizenden beleven het Olympisch gevoel tijdens de ING Amsterdam Marathon

Meedoen aan de ING Amsterdam Marathon is een unieke belevenis. Dit jaar is deelname extra bijzonder, omdat deze maand alle ogen weer gericht zijn op de Olympische Spelen in Peking. Het Olympisch gevoel is onlosmakelijk verbonden met de ING Amsterdam Marathon. Het is net of je aan de Olympische Spelen meedoet , zei een enthousiast deelneemster ooit. Toen ik het startvak inging in het Olympisch Stadion gierden de zenuwen door mijn hele lichaam. Toen ging het startschot af en was ik op weg. De tribune bij de uitgang van het stadion zat vol met mensen die juichten, klapten en zwaaiden. Mijn zenuwen waren meteen verdwenen. Ook dit jaar staat zondag 19 oktober het Olympisch Stadion centraal tijdens de 33ste editie van de ING Amsterdam Marathon. Een stadion dat 80 jaar geleden werd opgeleverd voor de Olympisch Spelen van Amsterdam in 1928. De duizenden deelnemers aan de marathon zullen ook nu vanuit deze atletiektempel van start gaan en naast hen finishen ook de deelnemers aan de Mizuno halve marathon, Echo 7,5 km-loop en 1K Runaway in het stadion. De winnaar zal ongetwijfeld sneller zijn dan Boughèra Mohamed El Quafi, de Franse winnaar van de Olympische marathon in 1928, die in een tijd van 2.32.57 het goud pakte.

Het uiterst snelle parcours, dat afgelopen jaar gemiddeld genomen de snelste tijden ter wereld opleverde, kent ook een Olympisch tintje. De route van de marathon volgt namelijk een deel van het Olympische traject langs de Amstel, langs statige herenhuizen en enige molens. Iedereen die zich voor één dag een Olympische held wil voelen kan zich inschrijven op www.ingamsterdammarathon.nl. Let op! Na-inschrijving in het weekend van de marathon is dit jaar voor het eerst niet mogelijk!

Noot aan de redactie (