Gemeente Borsele

Cursus Ouder worden en financiën

De Seniorenraad Borsele organiseert voor senioren de driedelige cursus âOuder worden en financiënâ. Aan het einde van de maand blijkt vaak dat het saldo op uw rekening niet meer toereikend is. Door de cursus krijgt u meer inzicht in geldzaken.

Â

Op 21 en 28 oktober 2008 om 13.30 uur gaat over budgetteren. U leert hoe u een beter beeld van uw inkomsten en uitgaven krijgt door middel van informatie en tips. Ook kent niet iedereen de verschillende inkomensondersteunende maatregelen, waar u gebruik van kunt maken. De cursusleidsters verstrekken hierover informatie.

Â

De derde bijeenkomst is op 4 november en begint om 19.30 uur. Tijdens de bijeenkomst krijgt u informatie over onderwerpen zoals de overwaarde van de woning, belastingvrij schenken en het opstellen van een testament. Een notaris vertelt over de gewijzigde wetgeving rondom erfrecht.

Â

De locatie is De Stenge in Heinkenszand. Entree is gratis. U kunt zich aanmelden bij het VrijwilligersHuis in âs-Gravenpolder. Per telefoon: (0113) 311999 of per email:
sen.raadborsele@zeelandnet.nl.