Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wie wordt Miss Proefdiervrij 2008?
Proefdiervrij organiseert Miss Proefdiervrij verkiezing

Den Haag, 17 april 2008. De vereniging Proefdiervrij is op zoek naar de Miss Proefdiervrij 2008. Doel van deze spraakmakende actie is om een nieuwe ambassadrice te vinden die mensen ervan bewust kan maken dat veel producten nog op dieren worden getest. Dit dierenleed kan voorkomen worden door het gebruik van proefdiervrije technieken. De winnares van de landelijke finale wordt een jaar lang de ambassadrice van Proefdiervrij en wint een uitgebreid prijzenpakket, waaronder een jaar lang proefdiervrije make-up van The Body Shop.

Aanmelden
Begin mei 2008 zal Proefdiervrij met verschillende scoutteams bestaande uit vrijwilligers van Proefdiervrij op zoek gaan naar een potentiële Miss Proefdiervrij 2008. De scoutteams zullen onder leiding van Maud, bekend van Idols, in het hele land de straat op gaan om de perfecte miss te vinden. Alle beauty's met brains vanaf 16 jaar en ouder kunnen zich tot 25 mei a.s. inschrijven via www.proefdiervrij.nl.

De verkiezing
Tot en met september vinden de twaalf provinciale voorrondes plaats. Tijdens deze voorrondes zal worden besloten welke 24 finalisten doorgaan naar de landelijke finale. De landelijke finale wordt groots opgezet en zal op 21 oktober in het Odeon Theater te Amsterdam plaatsvinden. De nieuwe Miss Proefdiervrij wordt een jaar lang ambassadrice van Proefdiervrij, wint dat hele jaar make-up van The Body Shop en een nieuwe Fair Wear-outfit van online kledingwinkel watMooi. Ook ontvangt de winnares een professionele fotoshoot mét proefdiervrije visagie en styling van Toeps Fotografie en krijgt zij, gekleed in een creatie van couturier Marlon Borgschot, een exclusieve plaats in zijn luxe brochure.

Motivatie belangrijker dan maatje 36
Persoonlijkheid, een positieve uitstraling en een hart voor dieren zijn bij deze wedstrijd belangrijker dan het hebben van maat 36. Het bijzondere aan de Miss Proefdiervrij verkiezing is de diversiteit aan deelnemers. Dit werd ook zo ervaren door Astrid Kools, de vorige Miss Proefdiervrij: ´Iedereen heeft z'n eigen stijl en dat was tijdens de verkiezing heel duidelijk zichtbaar. Het is een wedstrijd waarbij persoonlijkheid belangrijk is.´ Met de verkiezing wil vereniging Proefdiervrij mensen ervan bewust maken dat veel producten op dieren worden getest. Kools: ´Proefdiervrij wil graag bekend maken dat er testmethoden zijn waar geen dieren voor worden gebruikt. Dat is heel positief en helemaal van deze tijd.´

Over Proefdiervrij
In Nederland vinden jaarlijks ruim 600.000 dierproeven plaats. Hiervoor worden bijvoorbeeld ratten, kippen, honden, paarden, koeien en varkens gebruikt. Proefdiervrij is de grootste organisatie in Nederland die specifiek opkomt voor de belangen van deze proefdieren en streeft naar het vervangen van dierproeven door proefdiervrije technieken. Met originele, spraakmakende acties en voorlichting geeft Proefdiervrij een duidelijk signaal af aan politiek, bedrijfsleven en consumenten.

Proefdiervrij vindt het tijd voor proefdiervrije technieken.

Voor inhoudelijke vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Babs Rosenmuller (communicatiemedewerker Proefdiervrij), telefoon: 070 - 306 24 68, rosenmuller@proefdiervrij.nl.

De afbeelding bij dit bericht is vrij te gebruiken. (opvragen bij afzender)


---- --