Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Den Haag, 16 oktober 2008

Wat doet Defensie aan nazorg van militairen op NAVO-missie Lezing over voorbereiding en begeleiding van militairen

Dinsdagavond 21 oktober aanstaande zal Majoor Hendrik-Jan van Tilburg een lezing houden over wat Defensie doet aan voorbereiding, begeleiding en nazorg van militairen die uitgezonden worden naar missiegebieden. De lezing begint om 19.30 uur en wordt gehouden op Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg, Eikelenburglaan 7, Rijswijk. Van Tilburg zal uitgebreid stilstaan bij het onderdeel nazorg. Defensie zorgt voor nazorg net zolang als dat gewenst is.

Afghanistan
Momenteel zijn zo n 2.000 Nederlandse militairen uitgezonden naar missiegebieden. De missie in Afghanistan is daarvan op dit moment de bekendste. Defensie bereidt militairen voor op het feit dat ze een aantal maanden gescheiden zijn van hun partner, familie en vrienden. Omdat een militair tijdens een missie (ernstig) gewond kan raken of kan sneuvelen is dit een belangrijk onderdeel van de voorbereiding.

Zo lang als nodig is
In de lezing zal Van Tilburg inzicht geven in de weg die gevolgd wordt als een militair gewond raakt of sneuvelt tijdens een missie. Van Tilburg: Voor Defensie is dit traject cruciaal. De zorgvuldigheid waarmee je familie informeert is van groot belang. Defensie gaat in de begeleiding van nabestaanden heel ver. Zo ver als nodig is en dat mag zolang duren als nabestaanden dat willen. Defensie is misschien wel het meest sociale bedrijf van Nederland; dat zijn we aan onze mensen verplicht.

Reserveren
De toegang is gratis, reserveren - tijdens kantooruren - is gewenst, telefoonnummer 070 396 1967. Vanaf 19.00 uur worden belangstellenden met koffie en thee ontvangen. Halverwege de avond is er een pauze.



Ingezonden persbericht