Ingezonden persbericht



Eindhoven 7 oktober 2008

Yksi Winkel toont meubelcollectie Yksi Ontwerp 2008 Design Sale bij Yksi op Havenstraat

Vanwege deze verhuizing van Yksi Ontwerp vindt tijdens de Dutch Design Week op de locatie aan Havenstraat 1 een grote Design Sale plaats, van dinsdag 21 oktober t/m vrijdag 24 oktober van 9.30-17.00 uur.
Yksi Winkel in het Designhuis toont tijdens de DDW de meubelcollectie van Yksi Ontwerp. Daarnaast is in de winkel een selectie te zien en te koop van producten die genomineerd zijn voor de Dutch Design Awards 2008.

Een jaar geleden werd bekend dat Yksi na meer dan 16 jaar het inmiddels vertrouwde pand aan de Havenstraat 1 in Eindhoven zou gaan verlaten. De galerie werd omgebouwd tot de huidige Yksi Winkel in het Designhuis. Pal naast Yksi Winkel kwam de ruimte Yksi Expo, waar wisselende, eigenzinnige en tegendraadse tentoonstellingen te zien zijn, naast de hoofdtentoonstelling van het Designhuis.

Sinds de opening tijdens de Dutch Design Week 2007 is Yksi Winkel een succes gebleken. In april kwam daar de webwinkel www.yksi.nl bij. Tijdens de Dutch Design Week 2008 toont Yksi Winkel de meubelcollectie van Yksi Ontwerp met niet alleen nieuw werk maar ook klassiekers uit de beginperiode.
Daarnaast haakt de winkel aan bij de expositie van de Dutch Design Award 2008 `om de hoek' op het Stadhuisplein. Yksi Winkel laat een selectie van de genomineerden te zien en biedt deze producten ook te koop aan.

In november gaat ook Yksi Ontwerp het pand aan de Havenstraat 1 verlaten en verhuist dan naar Stratumsedijk 47. Vanwege deze verhuizing vindt tijdens de Dutch Design Week op de oude locatie aan Havenstraat 1 een grote Design Sale plaats. Dinsdag 21 oktober t/m vrijdag 24 oktober van 9.30-17.00 uur