Nederlandse Moslim Omroep


---

P E R S B E R I C H T

OBA Live op Radio 5

NIO/NMO

Dinsdag 21 oktober 2008

19.00-21.00 uur

Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam. Presentatie: Hatice Kur?un

---

Hoofdgast is cabaretier Amar el Ajjouri. Amar gaat in zijn tweede cabaretvoorstelling op zoek naar 'wit'. Hij heeft het over verwarring en verschillen, maar vooral over mensen. De Hagenaar was begin 2007 nog in het nieuws toen hij op een school Geert Wilders 'onthoofd' zou hebben, iets dat nooit is gebeurd. 'Niet gedacht dat het vuur zo snel op zou laaien.'

In de discussie over hoe strikt de scheiding tussen kerk en staat zou moeten zijn zet H.M. Kuitert in 'Dat moet ik van mijn geloof; Godsdienst als troublemaker in het publieke domein' uiteen waarom deze scheiding gehandhaafd dient te worden: de staat heeft als taak de burger te vrijwaren voor het geloof van andersdenkenden.

Midden-Oostendeskundige Robert Soeterik , neemt het Misverstand van de Week voor zijn rekening.

De keuze van Bastiaan Verberne voor de Islamitische canon is Het Paradijs wanhopig gezocht (Desperately Seeking Paradise: Journeys of a Sceptical Muslim) van Ziauddin Sardar. Ziauddin Sardar (Pakistan 1951)is een islamitische intellectueel in Groot-Britannië. Hij publiceert over wetenschap en religie. In zijn autobiografische roman Het paradijs wanhopig gezocht beschrijft Sardar zijn zoektocht naar het ideaal van de islam.

Er zijn steeds meer singles in Nederland. Vooral hoogopgeleiden moslimvrouwen blijken moeite te hebben met het vinden van de juiste partner. En om moslimvrijgezellen een handje te helpen bij het vinden van een partner wordt 2 november het Islamic Single Event gehouden. Wat zijn de achtergronden van de scheve huwelijksmarkt, en hebben moslims wel wat aan een dergelijk initiatief als Islamic Single Event? Een gesprek hierover met organisator Rachid el Hajoui. Het Panelgesprek deze week gaat over geloofsregels versus eigen interpretatie. Uit een recent onderzoek van de populaire website Maroc.nl, blijkt dat vooral Marokkaanse jongeren vrijere geloofsregels willen. Uit het onderzoek blijkt verder dat veel jonge moslims worstelen met de regels van de islam. Een discussie hierover met o.a. Mohammed el Aissati (oprichter Maroc.nl) en Rachid el Hajoui. Live muziek: Arabische muziek van Abdulkassim en band.

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl.




Nederlandse Moslim Omroep