Sir Ivan schrijft muziekgeschiedenis - Eerste zanger die volledig jaren zestig album opneemt in 'rocktronica'

21/10/2008 03:04

PR Newswire

NEW YORK, October 21 /PRNewswire/ --

- Winst van de artiest gaat naar THE PEACEMAN FOUNDATION dat zich toewijdt aan de strijd tegen op haat gebaseerde misdaden en de behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS)

Rockster en vredesactivist SIR IVAN blaast nieuw leven in de muzikale en sociale legende van de jaren zestig met zijn nieuwe album I AM PEACEMAN, een collectie van klassieke folk/rock hits uit de jaren zestig die geheel vernieuwd zijn met een geavanceerde stijl uit de 21ste eeuw. "Tegenwoordig weten veel jongeren niets over de muziek uit de jaren 60," zegt Sir Ivan over de transformationele tijd die de "Baby Boomer" generatie vormde. "Maar nu, met het toegenomen geweld en oorlog over de hele wereld hebben wereldwijde problemen een nieuwe generatie geïnspireerd een verschil uit te maken. Ik denk dat dit een goede tijd is voor iedereen om de muziek die leidde tot een revolutie opnieuw te verkennen."

Het concept voor het album begon eigenlijk al acht jaar geleden met Sir Ivan's droom om een jaren 60 album op te nemen om royalty's te genereren voor wereldvrede. Nadat hij zijn reputatie heeft opgebouwd in de dancemusic scene met een serie hits in de Billboard waarvan zijn remake van "Imagine" in 2001 de eerste was, is Sir Ivan nu klaar om de mainstream pop/rock muziekarena in te treden. Wat I AM PEACEMAN anders maakt dan andere moderne interpretaties van muziek uit de jaren 60 is de frisse, opwindende mix van rijke melodieën en harmonieën met live gitaarriffen en een achtergrond van elektronische beats -- een sound die bekend staat als "rocktronica." Op het nieuwe album met 15 tracks interpreteert Sir Ivan opnieuw Imagine en 14 andere klassiekers uit de jaren 60 waaronder For What It's Worth, Blowin' in the Wind, Eve of Destruction, Turn Turn Turn en Get Together. Het album is geproduceerd door FORD die 18 gouden en platina singles op zijn naam heeft staan voor zijn werk met Michael Jackson, Ludacris, Britney Spears, Diddy, Jennifer Lopez, Jewel, Mick Jagger en vele anderen. Het is opgenomen door de legendarische Vlado Meller die albums perfectioneerde voor verschillende artiesten waaronder Kanye West, Red Hot Chili Peppers, Metallica, Josh Groban, Leona Lewis, The White Stripes, Neil Diamond en Barbra Streisand.

De voltooiing van het album staat gepland voor begin volgend jaar om de 40ste gedenkdag van Woodstock te vieren. "Woodstock was veel meer dan alleen een driedaags concert," zegt Sir Ivan, "het was een verzamelpunt voor een generatie die haat, geweld en oorlog afkeurde en dat wilde vervangen met liefde en vrede." Het doel van Sir Ivan lijkt hier veel op. Hij is net zo gepassioneerd over het helpen van de humaniteit als over zijn muziek. Sir Ivan gelooft dat muziek echt een verschil kan maken in het leven van mensen en dat het de manier waarop met elkaar omgaan kan beïnvloeden. Daarom creëerde hij The Peaceman Foundation, een privé stichting die verscheidene liefdadigheidsinstellingen steunt die zich toewijden aan de strijd tegen op haat gebaseerde misdaden en de behandeling van mensen die lijden aan posttraumatische stressstoornis. Sir Ivan doneert 100 procent van zijn nettowinst als artiest van zijn album aan zijn Peaceman Foundation.

Om vrede te promoten via zijn muziek en stichting treedt Sir Ivan altijd op in vredescapes waardoor hij de titel "PEACEMAN," de rockster superheld die voor vrede vecht, kreeg. Sir Ivan is een wereldtoer aan het plannen "I AM PEACEMAN" met zijn band. Het album dat momenteel bij grote maatschappijen ligt, kan al beluisterd worden op www.sirivanmusic.com.

Website: http://www.sirivanmusic.com
Edward Callaghan, New York: +1-212-689-4831 of Southampton: +1-631-283-9130, alchmyst@msn.com of best bereikbare nummer: John Wegorzewski, mobiele telefoon: +1-212-729-0834, beide van John Wegorzewski & Associates Public Relations & Marketing






-