Gemeente Oldebroek


Bladkorven in de gemeente Oldebroek



De herfst is begonnen. Dit betekent dat de bomen hun blad weer laten vallen. Ondanks dat er in de maanden november en december blad wordt geveegd door de gemeente, kan dit blad de nodige overlast voor bewoners veroorzaken. Velen van u nemen de moeite om bladeren op hopen te vegen en op te ruimen. Om de inwoners daarbij extra van dienst te zijn, hebben wij dit jaar weer enkele bladkorven neergezet.

De bladkorven zijn duidelijk te herkennen: het zijn grote bakken van 2,50 m' x 2,50 m' en gemaakt van betongaas met een duidelijk bordje erbij dat het gaat om een bladkorf. U kunt gevallen bladeren van gemeentelijke bomen in u tuin, op gazons en op de trottoirs hierin kwijt. De gemeente zorgt voor het periodiek leeghalen van de korven. Op deze manier bestrijden we samen de bladoverlast in de openbare ruimte.

In oktober zijn de korven geplaatst. De korven blijven 2 maanden staan. Vóór de kerst worden de bladkorven weer verwijderd. Het meeste blad is dan al gevallen en mogelijke vandalisme rond de jaarwisseling wordt voorkomen.

De korven worden op de volgende locaties geplaatst:
· Hattemerbroek, Zuiderzeestraatweg ter hoogte van nr. 647
· Wezep, Prinses Irenelaan ter hoogte van nr. 10
· Wezep, hoek Veluwelaan Verlengde Meidoornstraat
· Wezep, Molenweg ter hoogte van nr. 22

· Wezep, Hortensiastraat ter hoogte van nr. 12
· Wezep, de Schoffel t.h.v. nr. 5

· Wezep, Eekhoornlaan t.h.v. nr. 29

· Wezep, hoek Pr. Magrietlaan Pr Beatrixlaan

· Wezep, t.h.v. de Sikkel 6 ter hoogte van nr. 5
· Wezep, hoek Enkweg Jachtlaan

· Oldebroek, Van Sytzamalaan t.h.v. nr. 8 en 12

Verzoeken voor extra bladkorven en andere locaties worden niet gehonoreerd. Woont u in de buurt van zo´n bladkorf, dan is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de volgende spelregels:
· De korf is bedoeld voor alléén blad;

· Gooi geen takken, plastic, papier, onkruid of andere vormen van afval in de korven, dit bemoeilijkt het ledigen en composteren;
· Bij misbruik respectievelijk diefstal wordt de korf verwijderd/niet teruggeplaatst;
· De bladkorven worden regelmatig geleegd.

Wij rekenen op uw medewerking!