Option N.V.


>> 08.00 am - USI kiest voor draadloze inbouwmodule van Option voor ultradunne MID

LEUVEN, België â 21 oktober 2008 â Option N.V. (EURONEXT Brussel: OPTI; OTC: OPNVY), de specialist op het vlak van draadloze communicatie, maakt vandaag bekend dat haar GTM501 inbouwmodule 3G HSPA connectiviteit biedt voor de nieuwe en ultracompacte MID (Mobile Internet Device â toestel voor mobiel breedband internet) van USI (Taiwan Stock Exchange: 2350.tw). Deze nieuwe MID is ook uitgerust met GlobeTrotter Connect voor Linux, de software voor connection management die door Option special werd ontwikkeld voor MIDâs.

USI â Universal Scientific Industrial Co., Ltd â werd opgericht in 1976 en is een Taiwanese onderneming die werkt met wereldwijde merken voor het design en de productie van hoogkwalitatieve, competitieve producten met toegevoegde waarde, voor onder meer volgende sectoren: computers, communicatie, consumentenelektronica en elektronica voor de auto-industrie.

Het nieuwste toestel van USI, de MID-160, is een toestel voor mobiel breedband internet gebaseerd op de Intel(TM) Centrino(TM) Atom⢠processor, voorzien van een 800x480 pixel touchscreen met een diameter van 5 inch, 512 MB geheugencapaciteit, een 8 GB SSD harde schijf, voorzien van GPS gecombineerd met Wi-Fi, Bluetooth en HSPA connectiviteit. Met een gewicht van slechts 250 g en een dikte van amper 1,5 cm is de MID-160 op dit ogenblik de kleinste en lichtste MID.

âDe USI MID-160 betekent een nieuwe mijlpaal in ons plan om de toonaangevende leverancier te worden van 3G draadloos breedband connectiviteit voor MID-designers. Dit aantrekkelijke product is opnieuw een bewijs van het belang van compacte
connectiviteitsoplossingen, zoals onze GTM501, om te komen tot echte MIDâs op broekzakformaatâ, zegt Jan Callewaert, CEO van Option.

Gilbert Wei, President van USI, geeft volgend commentaar: âDe MID-160 is speciaal ontworpen om gebruikers te voorzien van een internetervaring zoals op een PC, maar dan om het even waar, om het even wanneer. Dankzij de compacte en hoogperformante draadloze inbouwmodule van Option, met name de GTM501, kan USI dit ultradunne toestel aanbieden aan een steeds groeiend aantal van mobiele gebruikers wereldwijd.â

Door het multiband gebruik van zowel HSPA, UMTS en GSM, biedt de draadloze inbouwmodule GTM501 van Option aan producenten de gelegenheid om MIDâs op de markt te brengen die draadloze breedband connectiviteit kunnen bieden in honderden landen wereldwijd. De GTM501 meet slechts 25 x 30 x 2,5 mm en is daarmee de enige 3G HSPA inbouwmodule die beschikbaar is voor de ultracompacte LGA-vorm, die een grote plaatsbesparing oplevert in vergelijking met PCI Express MiniCards. Ook de algemene betrouwbaarheid van het product stijgt significant dankzij de uitstekende thermische eigenschappen op het vlak van wartme-ontwikkeling en de superieure bestendigheid tegen schokken, trillingen en vochtigheid.

MEDIA CONTACT
Jan Poté, PR & Media Relations
Tel +32 (0)475 92 55 82, E-mail: j.pote@option.com

OVER OPTION
Option is de vernieuwer op het gebied van draadloze communicatie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van draadloze verbindingstools met 3G HSUPA, HSDPA, UMTS, EDGE en WLAN-technologie. Option heeft een stevige reputatie opgebouwd met de creatie van verbluffende nieuwe producten die de prestaties en mogelijkheden van draadloze communicatie ingrijpend verbeteren. De maatschappelijke zetel van Option is gevestigd in Leuven, België. Het bedrijf heeft R&D-centra in België (Leuven) en Duitsland (Düsseldorf en Adelsried), en een vestiging met ISO 9001-certificaat voor productie, engineering en logistiek in Ierland (Cork). Option heeft kantoren in Europa, Amerika, Azië, Japan en Australië. Voor meer informatie, surf naar www.option.com.

OVER USI (UNIVERSAL SCIENTIFIC INDUSTRIES CO., LTD) Universal Scientific Industrial Co., Ltd. (USI) werd opgericht in 1976, en is een wereldwijd toonaangevend âdesign and manufacturing serviceâ (DMS) bedrijf. Met totaaloplossingen gaande van design tot en met distributie en een productaanbod gaande van module tot systeem, wordt USI aanzien als een strategische DMS-partner voor wereldwijde IT- en communicatiemerken voor de 4C-industrie (computers, communicatie, consumenten-elektronica en auto-elektronica). De oplossingen van USI integreren kerntechnologieën van computers, draadloze communicatie en video/audioprocessen, waarvoor hoogkwalitatieve en competitieve producten met een toegevoegde waarde worden aangeboden. USI-website: www.usi.com.tw.