Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam, 21 oktober 2008,

Jonge onderneemster start commercieel leer- en werktraject in ontwikkelingslanden.

Cathelijne Huis in 't Veld (28) heeft een onderneming gestart om een leer-werktraject op te zetten in ontwikkelingslanden. TAG accessories gaat dit waarmaken door stijlvolle sieraden, tassen, shawls en woonaccessoires uit India en Kenia op de Nederlandse markt te brengen. De accessoires worden gemaakt door deelnemers aan een leer- en werktraject van bepaalde tijd.

Het opleidings- en werkgelegenheidstraject wordt opgezet vanuit de visie dat de vicieuze armoedecirkel doorbroken kan worden door arme mensen de kans te bieden hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Cathelijne Huis in 't Veld: "De mensen die ik heb ontmoet in deze landen en waarvan ik mijn producten betrek zijn elke dag hard bezig om in hun basisbehoeften te kunnen voorzien. Hierdoor hebben ze geen gelegenheid voor hun eigen ontwikkeling en scholing. Ik wil ze helpen op eigen benen te staan door ze een leer- werk traject aan te bieden."

Deelnemers aan het TAG traject zullen naast het betaalde werk (het ontwerpen en vervaardigen van accessoires) een scholingstraject volgen. Dit traject bestaat uit basis life skill training waarnaast ze een beroepskeuze kunnen doen om zich te specialiseren. Daarbij worden de deelnemers op weg geholpen om een eigen bedrijfje te beginnen of een baan te vinden in loondienst. Hiermee gaat TAG een stap verder dan vergelijkbare bedrijven, waarbij vaak ook scholing wordt aangeboden, maar de werknemers niet worden gestimuleerd om verder te groeien. TAG zal uiteindelijk per locatie (Thika in Kenia en Bangalore in India), ieder jaar 100 mensen een opstapje kunnen geven.

TAG-accessories is geheel onafhankelijk en werkt samen met lokale non governmental organizations (NGO's). Het leer-werk traject wordt uitgevoerd volgens de visie van TAG, in nauwe samenwerking met de lokale NGO's. Het initiatief wordt niet gesubsidieerd of gesponsord door derden, de opbrengst van de producten wordt gebruikt om het traject te financieren.

TAG Accessories
TAG is in mei van dit jaar opgericht en staat voor Talented And Gifted. Op de website www.tag-accessories.com is meer informatie en een webshop te vinden. TAG is opgericht door Cathelijne Huis in 't Veld (28).

-----------------
Meer informatie,