Politie Rotterdam Rijnmond


* OVERVAL PLASWIJCK IN OPSPORING VERZOCHT

ROTTERDAM-NOORD - De politie besteed in het programma Opsporing Verzocht van de AVRO aandacht aan de overval in restaurant Plaswijck.
Op zondag 10 augustus, rond acht uur 's avonds, loopt een medewerker van het Rotterdamse restaurant Plaswijck, even naar het kantoor van het restaurant. Daar treft hij, voor de tweede maal in een paar maanden tijd, een overvaller aan. Het heeft er alle schijn van dat het om dezelfde overvaller gaat als de eerste keer. Het slachtoffer herkent hem namelijk aan zijn stem. Bedreigt de overvaller zijn slachtoffer de eerste keer echter met een vuurwapen, de tweede keer heeft hij een speciaal soort stroomstootwapen. De overvaller vertrekt met het geld uit de kluis. Het slachtoffer kon een goed signalement geven van de dader en er is een compositietekening van hem gemaakt. Deze tekening zal de politie tonen in het programma Opsporing Verzocht op dinsdagavond 21 oktober om 21.50 uur op Nederland 1. De herhaling is op woensdag 22 oktober om 15.15 uur Nederland 2. Wanneer u getuige bent geweest van de overval (en nog niet met de politie hebt gesproken) of u herkent de persoon van de tekening of u heeft anderszins informatie, dan kunt u bellen met de politie op 0900-8844 (lokaal tarief) of anoniem op M. 0800-7000.


* DRIE AANHOUDINGEN NA STEEKPARTIJ
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft drie aanhoudingen verricht na een steekpartij in een woning.
Maandagmiddag rond twee uur kreeg de politie melding van een steekpartij in een woning aan de Oranjeboomstraat. Daar zou onenigheid zijn geweest, mogelijk tussen twee mannen, waarbij vervolgens is gestoken. Een gewonde man is toen naar een nabij gelegen slagerij gegaan. Vanaf daar hebben ambulancemensen de gewonde man, een 33-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, overgebracht naar het EMC ziekenhuis. Na onderzoek zijn agenten de woning aan de Oranjeboomstraat binnengegaan, en hielden daar een 43-jarige man en een 47-jarige vrouw aan. Deze man bleek ook steekwonden te hebben en is daarom naar het Ikaziaziekenhuis gebracht. Daarna zal hij worden overgebracht naar een politiebureau. Vanwege de steekwonden bij de arrestant, is ook de 33-jarige man, aangehouden door agenten. De politie onderzoekt de toedracht van de onenigheid en de steekpartij.