Datum: 21 oktober 2008

Leiden Aanhouding na diefstal bromfiets De politie heeft dinsdagochtend 21 oktober een 20 jarige Oegstgeestenaar aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets. Een 16 jarige Leidenaar zag maandag rond 16.15 uur nog net hoe een man er met zijn bromfiets vandoor ging. De Leidenaar had deze afgesloten op de Lange Mare en was enkele minuten weg. De Leidenaar riep naar de man en deze stopte. Volgens de man wilde hij de bromfiets naar het politiebureau brengen omdat het voertuig niet op slot stond. Een politiebiker kwam juist op dat moment aangefietst en sprak de twee aan. De man op de bromfiets gaf gas en reed op de agent in om weg te komen. De agent kreeg zijn fiets tegen zich aan en raakte gewond aan een arm. De agent en een andere politiebiker zijn nog achter de man gefietst maar hebben hem niet meer aangetroffen. Wel werd de man, een veelpleger, herkend waarna hij in zijn woning werd aangehouden.

Hazerswoude-Dorp Aanhouding voor diefstal diesel De politie heeft in de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 oktober twee vrouwen van 17 en 23 jaar en een 20 jarige man, allen uit Polen, aangehouden op verdenking van diefstal van diesel. De politie kreeg de melding dat een auto zich verdacht ophield op de Weipoortseweg in Zoeterwoude. Even later werd gemeld dat een man over het terrein aan de Vierheemskinderenweg liep. Kort daarna werd een personenauto op deze weg staande gehouden. De drie inzittenden werden aangehouden toen agenten een grote jerrycan met diesel in de auto aantroffen.

Alphen aan den Rijn Inbraak bij tankstation In de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 april is ingebroken bij tankstation Shell aan de Zegerbaan. Even voor 04.30 uur ging het alarm af van de winkel waarna de politie werd ingeseind. De achterdeur van de winkel werd opengebroken waarna men binnen kon komen. Er werd een hoeveelheid rookwaren gestolen. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900 -8844.

Gouda Verkeersongeval Maandag 20 oktober om 19.30 uur vond op de kruising Middenmolenlaan/Goverwellesingel een aanrijding plaats. Een 20 jarige automobilist uit Lekkerkerk stond op de Goverwellesingel voorgesorteerd om linksaf te slaan. Voor hem stond een auto die wegreed en rechtdoor ging toen het verkeerslicht voor rechtdoor groen licht gaf. De Lekkerkerker trok eveneens op omdat de auto voor hem wegreed, maar zag niet dat het verkeerslicht voor linksaf nog steeds rood licht gaf. De Lekkerkerker sloeg af en reed een tegemoetkomende automobiliste uit Bergambacht aan. De Lekkerkerker klaagde over pijn in de nek en rug waarna de auto werd geknipt om hem uit het voertuig te halen. De 43 jarige bestuurster bleef ongedeerd.

Gouda Aanhoudingen voor heling De politie heeft maandagavond 20 oktober twee Gouwenaren van 21 en 22 jaar aangehouden op verdenking van heling c.q. diefstal van een buitenboordmotor. Een agent zag drie mannen op de Oosthoef lopen waarvan hij één ambtshalve herkende. Een andere had een steekwagen met daarop een buitenboordmotor. De agent vertrouwde de situatie niet en hoorde van de man met de steekwagen, de 22 jarige verdachte, dat hij net een koop wilde sluiten met een persoon die via internet de advertentie voor de buitenboordmotor had gezien. De agent zag verse verf in het ijzer van de motor. Ook was een ingeslagen nummer weggekrast. De buitenboordmotor zou in de schuur van de 21 jarige verdachte zijn bewaard. Hierop werden beide mannen aangehouden.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --