KPN NV

KPN Nieuws

Aldi kiest KPN voor Zakelijke ADSL-verbinding filialen

Datum

21 oktober 2008

Nummer

088

KPN heeft een tienjarig contract met ALDI gesloten voor het leveren en beheren van een Zakelijk ADSL-verbinding (ZADSL) bij alle 460 filialen in Nederland. De omschakeling naar het nieuwe netwerk vindt nog dit jaar plaats. Door de aanschaf van nieuwe pinapparatuur en de bijbehorende hardware gaat ALDI overstappen op een netwerk dat IP ondersteunt en pintransacties veilig, snel en goedkoop afwikkelt.

Elk huidig en toekomstig ALDI-filiaal in Nederland krijgt een ZADSL-verbinding die voorlopig alleen wordt gebruikt voor het betalingsverkeer maar in de toekomst veel meer mogelijkheden biedt, zoals bewaking en alarmering. Voor bewaking is het essentieel dat het netwerk zware videobeelden snel kan verwerken.

ALDI geeft aan dat de technische ontwikkelingen het noodzakelijk maken dat zij overschakelen op een IP-netwerk. Bij de keuze stonden veiligheid en betrouwbaarheid voorop. Maar zij wilden ook kostenbesparingen realiseren, op de infrastructuur én op de pintransacties. De keuze voor KPN levert ook voordelen op voor hun klanten: nog kortere wachttijden bij de kassa door de hogere transactiesnelheid.

Snelheid van handelen

Eelco Blok, lid Raad van Bestuur KPN, maakt er geen geheim van dat hij trots is op deze opdracht. Niet alleen vanwege de omvang (alle filialen in Nederland), maar vooral omdat ALDI de voorkeur gaf aan de goede prijs-prestatie verhouding van KPN. Wij werken al meerdere jaren voor ALDI in Nederland, maar we hebben bij deze nieuwe infrastructuur nadrukkelijk rekening gehouden met wat essentieel is voor retailorganisaties: snelheid van handelen en de klant niet laten wachten , aldus Eelco Blok. Het feit dat wij ALDI Nederland dit jaar migreren naar het nieuwe systeem was een belangrijk element voor de keuze. Ja, dat is een zware klus, maar flexibel kunnen zijn, hoort bij het leveren van maatwerk.

Kijk voor meer informatie op kpn.com, trefwoord Zakelijk ADSL .



KPN NV