Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hoogland, 21 oktober 2008

Gelderland voor derde keer Fietsprovincie van het Jaar

Drenthe tweede en Noord-Brabant derde

De provincie Gelderland is voor de derde keer op rij gekozen tot Fietsprovincie van het Jaar. De provincie Drenthe handhaaft zich op de tweede plaats, gevolgd door Noord-Brabant als derde. Dat is de uitslag van het onderzoek, dat de populaire fietswebsite Fietsen Eén Twee Drie (www.fietsen.123.nl) de afgelopen weken onder haar abonnees en bezoekers heeft verricht.

Bijna een kwart van de stemmen
Bijna een kwart van de fietsers (24,0%) kiest voor Gelderland als de fijnste fietsprovincie. Het heeft met De Veluwe, De Achterhoek en De Betuwe drie aantrekkelijke fietsregio's te bieden. De provincie Drenthe handhaaft zich overtuigend op de tweede plaats met 19,2% van de stemmen. Noord-Brabant blijft evenals vorig jaar even overtuigend op de derde plaats staan met 13,4% van de stemmen.

Limburg vierde, Overijssel vijfde
In de Top-5 van fietsprovincies klimt de provincie Limburg van de vijfde naar de vierde plaats met 8,7 % van de stemmen. Dit gaat ten koste van de provincie Overijssel, die een trede moet zakken en eervol vijfde wordt met 7,8% van de stemmen. In totaal blijken deze vijf provincies bij zo'n driekwart (73,1%) van de recreatieve fietsers het meest in trek.

Volledige Top-5

1 Gelderland: 24,0%

2 Drenthe: 19,2

3 Noord-Brabant: 13,4

4 Limburg: 8,7

5 Overijssel: 7,8

België
De provincie Limburg is door de Belgische fietsers gekozen tot Fietsprovincie van het Jaar. Ruim de helft van de fietsers (62,0%) kiest voor de provincie Limburg. Daarmee is de bakermat van het fietsknooppuntennetwerk opnieuw zeer overtuigend eerste. De provincie Antwerpen handhaaft zich op de tweede plaats met 14,0% van de stemmen. Oost-Vlaanderen volgt op de voet als derde met 13,4% van de stemmen.


6 miljoen
Fietsen Eén Twee Drie (www.fietsen.123.nl) behoort tot de populairste fietswebsites van de Benelux. De fietswebsite publiceert inmiddels ruim 3.200 fietsroutes in Nederland, België en wereldwijd. De site telt per jaar 6 miljoen paginaweergaven, 1,8 miljoen bezoeken en 1,2 miljoen (unieke!) bezoekers.

Actuele weblogs: 30% groei
De drie actuele nieuwswebslogs Fietsnieuws, Fietsroutenieuws en Fietsvakantienieuws beleven dit jaar een spectaculaire groei met 30% meer bezoekers. Fietsnieuws (http://www.fietsen.web-log.nl), de populairste van de drie, is dit jaar al 700.000 keer geraadpleegd.

Al deze cijfers zijn gebaseerd op gegevens van het onderzoeksprogramma Google Analytics.

========================

Nadere informatie (