Ingezonden persbericht


AET lanceert SafeSign Identity Client 3.0

Sterke authenticatie is nog nooit zo eenvoudig geweest

Arnhem, 21 oktober 2008 - A.E.T. Europe B.V. (AET), marktleider in cryptografische middleware, heeft versie 3.0 gelanceerd van SafeSign Identity Client (IC), haar multiplatform PKI middleware voor smart cards en USB tokens. SafeSign IC maakt smart card logon mogelijk voor diverse operating systemen en sterke authenticatie voor alle certificaat enabled applicaties, alsook digitale handtekeningen en encryptie.

De nieuwe SafeSign IC versie 3.0 heeft een modulaire architectuur, voor snellere integratie van nieuwe kaarten en functionaliteit. Het ondersteunt meer dan 80 verschillende smart cards en tokens, waaronder:
* NXP JCOP21/31/41 v2.3

* Sagem Orga J-IDMark 64

* ST Incard Touch & Sign2048

* Athena IDProtect (Duo)

* Siemens CardOS 4.3B

* RSA Smart Card 5200 en SecurID SID 800
SafeSign IC biedt een uitgebreide set beheertools met Token Management voor gebruikers en een functioneel uitgebreide Token Administration voor beheerders. Met deze gereedschappen is het mogelijk om PIN en PUK codes te wijzigen, de inhoud van een token te bekijken en certificaten te importeren of verwijderen. Toegang tot deze functies kan afzonderlijk worden ingesteld.

SafeSign IC ondersteunt zowel PKCS#11 als Microsoft CryptoAPI, en is beschikbaar in meer dan 20 talen, waaronder Engels, Nederlands, Spaans, Frans, Russisch en Japans. SafeSign IC wordt door meer dan 10 miljoen gebruikers wereldwijd probleemloos gebruikt, van consumenten tot enterprises, in alle branches waar informatiebeveiliging van belang is.

Versies voor Windows, MAC OS X en diverse Linuxdistributies zijn nu beschikbaar. Andere Linuxversies volgen dit jaar, alsook de SafeSign IC versie voor 64 bits en Windows Mobile. SafeSign IC voor SUN Solaris is beschikbaar op verzoek.

Over AET
De Nederlandse onderneming A.E.T. Europe B.V. (AET), gevestigd in Arnhem en opgericht in 1998, richt zich op IT security. AET biedt haar klanten ingenieuze oplossingen gebaseerd op wereldwijd geaccepteerde standaarden voor e-commerce en informatiebeveiliging.

AET is zeer succesvol met de ontwikkeling van middleware voor smart cards en USB tokens met haar SafeSign Identity Client. Een andere bestseller van AET is BlueX Digital ID Management. Dit bekende en zeer flexibele systeem ondersteunt de vereenvoudiging en automatisering van individuele stappen in het digitale ID management proces.

Voor meer informatie ga naar http:// www.aeteurope.com.

Contact
A.E.T. Europe B.V.
Ir Barbara Greuter, Marketing Manager
IJsselburcht 3, NL-6825 BS Arnhem, The Netherlands Office +31 26 365 35 49
Fax +31 26 365 33 51
Email barbara@aeteurope.nl