Persbericht

Onderzoek: 38% organisaties heeft al een virtuele omgeving

~ flexibiliteit, kosten en beschikbaarheid zijn belangrijkste factoren voor virtualisatie switch ~

Brussel, 21 oktober 2008 Virtualisatie groeit in populariteit. Uit onderzoek van Double-Take Software (NASDAQ: DBTK) en Storage Expo in Groot-Brittannië blijkt dat 38% van de respondenten al over een gevirtualiseerde productie-infrastructuur beschikt en dat 52% dit van plan is. Als belangrijkste voordeel werd de flexibiliteit van de infrastructuur genoemd (48%), gevolg door kostenreductie (21%). Daarnaast wordt verbeterde disaster recovery alom beschouwd als een belangrijke toegevoegde waarde van virtualisatie. 82% vindt dit zelfs een zeer belangrijke toepassing.

Natalie Booth, event manager bij Storage Expo 2008 stelt: Virtualisatie is de laatste jaren in enorm tempo gemeengoed geworden. Na gesprekken met CIO s en analisten verwachten we dat deze trend versneld door zal zetten.

We hadden kunnen voorspellen dat het reduceren van kosten de belangrijkste factor voor de inzet van gevirtualiseerde infrastructuren zou zijn. De hoge interesse voor de flexibiliteit van gevirtualiseerde infrastructuren was echter minder voorspelbaar en erg belangrijk , zegt Peter Doens, Sales Manager bij Double-Take Software Benelux. Het toont aan dat organisaties ontevreden zijn met de beperkingen van traditionele fysieke infrastructuren. Ze zoeken actief naar manieren om het beheer van hun infrastructuur meer gestroomlijnd en toegankelijker voor innovatie te maken.

Doens vervolgt: Hoewel 82% van de respondenten gelooft dat een verbeterde disaster recovery een belangrijk voordeel is van virtualisatie, meent Double-Take dat dit niet automatisch voortvloeit uit het product. Alle gevirtualiseerde systemen vertrouwen op de fysieke hardware waarop de gedeelde gegevens zijn opgeslagen. Als fysieke systemen niet adequaat beschermd worden en falen, zal het virtuele systeem ook falen. Data replicatietechnologie van Double-Take Software zorgt dat iedere gevirtualiseerde infrastructuur of gemengde omgeving uitvoerig beschermd wordt. Het biedt bedrijven eveneens vergaande flexibiliteit waardoor zij hun virtuele infrastructuur dynamisch kunnen beheren.

Door Double-Take s business continuity-oplossingen kunnen bedrijven hun IT-systemen op ieder moment en overal naartoe verplaatsen zonder dat lopende operaties gehinderd worden. Double-Take kopieert real-time gegevens van een server, of een site, naar een andere server. Hierop creëert het een compleet duplicaat op een live backup-systeem om een hoog niveau van gegevensbescherming en beschikbaarheid te realiseren. Of het nu gaat om herstel na een ramp, routinematig serveronderhoud vereenvoudigen of het migreren van volledige data centers; Double-Take creëert een dynamische infrastructuur die een effectief business continuity-plan garandeert. Daarnaast kunnen data center managers hun beheer van de gehele infrastructuur innoveren.

Aan het onderzoek deden 59 Britse IT- en bedrijfsprofessionals mee die interesse hebben in opslagoplossingen uit verschillende industriële sectoren. Double-Take Software is aanwezig op Storage Expo Nederland in Utrecht op 12 en 13 november 2008.

(429 woorden)