Persbericht

21 oktober, 2008

Jörgen Waagenaar is aangesteld als algemeen directeur bij Innax Nederland

Innax, een onafhankelijk dienstverlener op het gebied van energie, techniek, milieu en veiligheid in en rondom gebouwen, heeft Jörgen Waagenaar onlangs benoemd tot algemeen directeur van Innax Nederland. In deze functie houdt hij zich bezig met het verder uitbouwen en de integrale benadering van diverse diensten die onder andere resulteren in CO2-reductie, energiebesparing, duurzame installaties en integraal gebouwbeheer. Hij volgt hiermee de oprichter en holding-directeur Philip Blaauw op, die zijn aandacht naar Duitsland, Frankrijk, België en Engeland verlegt.

Jörgen Waagenaar is inmiddels 15 jaar werkzaam bij Innax Nederland. Hij is begonnen bij Cycle Systems een onderdeel van Innax Nederland als eerste adviseur op het gebied van energie en heeft zich onder andere bezig gehouden met het realiseren van energiebesparingen bij ziekenhuizen. Daarna is hij zich gaan specialiseren op managementniveau en is hij van start gegaan als manager en later als directeur bij Cycle Systems. Nu is hij eindverantwoordelijk voor Innax Nederland, waar Cycle Systems, het installatietechnisch ingenieursbureau Intechno en het bouwkundig inspectie- en adviesbureau Expex ook onder vallen.

Innax Nederland is een bedrijf dat graag voorop loopt. Dat is onder andere terug te zien in het feit dat de organisatie erin geslaagd is om een onafhankelijk energiemeetbedrijf op te zetten. Daarnaast zijn ze founding partner van BREEAM (een nieuw duurzaamheidlabel voor gebouwen) in Nederland. De uitdaging voor Innax Nederland is om de diepgaande kennis te bundelen tot vernieuwende dienstverlening, waarbij het zijn opdrachtgevers kan ontzorgen.

Onze opdrachtgevers zien steeds meer de voordelen in van resultaatgericht, geïntegreerd gebouwbeheer , zegt Jörgen Waagenaar. Doordat onze organisatie bestaat uit meerdere samenwerkende kennisintensieve bedrijven op het gebied van techniek, energie, milieu en veiligheid, kunnen we onze opdrachtgevers ondersteunen met een gedegen advies en het realiseren van besparingen.

(294 woorden)