Ingezonden persbericht



TechAccess en Alcatel-Lucent introduceren 'Gemakkelijk Telefoneren via IP'

Complete IP-Telefonie plus LAN oplossingen voor het midden - en kleinbedrijf.

Voice over IP is doorgebroken als de nieuwe generatie telefonieoplossingen. Het was de verwachting dat dit zou leiden tot een versmelting van traditionele telefonie resellers en netwerk resellers. Tot nu toe lijkt dit in de praktijk nog maar beperkt te gebeuren. Telecom resellers doen vaak toch alleen het telefonie gedeelte en de IT resellers het LAN gedeelte.

"Iedereen heeft zo zijn gedachte waarom dit zo is. Volgens ons heeft dit te maken met de verwachte complexiteit van de beide oplossingen. Dit is de reden dat we nu samen met Alcatel-Lucent complete Voice over IP plus LAN bundels hebben samengesteld.", zegt Berry van Waayenburg, Algemeen Directeur TechAccess Value Added IT Distribution. "Deze bundels in combinatie met onze technologische dienstverlening, maken het overzichtelijk en eenvoudig voor IT-resellers om een volledige IP communicatieoplossing te bieden aan de klant."

De kern van deze 'Gemakkelijk Telefoneren via IP (GTI)' - bundels bestaat uit een IP call server en bijpassende IP infrastructuur inclusief Power over Ethernet. De verscheidene bundels bieden variatie in het aantal benodigde gebruikers. Daarnaast is er een keuze in type toestellen (van basis tot geavanceerd) en optioneel een draadloze LAN omgeving. Bij alle bundels is er standaard één geavanceerd IP-toestel inbegrepen. In feite hoeft de IT-reseller samen met de klant slechts 3 vragen te beantwoorden:


- voor hoeveel gebruikers dient het systeem geschikt te zijn?


- welke mix van IP-toestellen wil men gebruiken?


- wil men gebruik maken van (voice over)WLAN?

De bundels beginnen bij 8 tot 24 gebruikers voor nog geen E2480,- en lopen op tot een oplossing van 96 tot 144 gebruikers voor nog geen E13600,- euro Alles staat op 1 A4 en is makkelijk en overzichtelijk samen te stellen.

"Gemakkelijker telefoneren via IP bestaat toch bijna niet!?" zegt Paul Spaargaren, Sales Director Enterprise Solutions Alcatel-Lucent in Nederland. "De bundels zijn samengesteld op basis van één van de meest krachtige IP communicatieportfolio's in de markt. Voeg daarbij de technische expertise, consultancy en trainingen van onze partner TechAccess en de IT-resller kan snel van start met een gelikte oplossing. De naam 'GTI-bundel' misstaat dan ook niet."

Met de introductie van deze GTI-bundels beschikt het midden- en kleinbedrijf over een complete IP communicatieoplossing van één leverancier. Daarbij staat Alcatel- Lucent bekend als een zeer betrouwbare fabrikant met hoogwaardige producten tegen zeer aantrekkelijk prijzen. Dankzij de kennis van TechAccess en haar wederverkopers is de eindgebruiker gegarandeerd van een succesvolle implementatie. Ook voor de eindgebruiker betekenen deze bundels daarmee een stukje eenvoud, zonder compromissen aan de kracht van de oplossing.

Over Alcatel-Lucent

Alcatel-Lucent (Euronext Paris and NYSE: ALU) levert oplossingen die serviceproviders, ondernemingen en overheden wereldwijd in staat stellen om spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers aan te bieden. Als een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services biedt Alcatel-Lucent end-to-end oplossingen die fascinerende communicatiediensten voor de mensen thuis, op het werk en onderweg mogelijk maken. Met activiteiten in meer dan 130 landen is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Het bedrijf heeft het meest ervaren wereldwijde servicesteam in de sector en is een van de grootste research-, technologie- en innovatieorganisaties in de telecomsector. Alcatel-Lucent realiseerde in 2007 een omzet van 17,8 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie, zie www.alcatel-lucent.com.