Ingezonden persbericht


Koninklijke DSM kiest beheerde IP-oplossing van Alcatel-Lucent voor transformatie van wereldwijd spraaknetwerk

Rijswijk, Hilversum, 21 oktober 2008 - Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) heeft een vierjarig contract gesloten met Koninklijke DSM N.V. voor de vervanging van het wereldwijde spraaknetwerk van het chemieconcern. Alcatel-Lucent voorziet DSM van een kosteneffectief, veilig en snel IP-netwerk met een gemeenschappelijke look & feel in de DSM-vestigingen in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika.

De nieuwe China-campus van DSM in Sjanghai, die alle Sjanghai-vestigingen van DSM (China) Ltd. Holdings, enkele business groups en de R&D-labs van DSM in China omvat, beschikt al over de nieuwe spraakoplossing. Deze campus streeft ernaar om voor ontwerp en bouw een Gold -certificering te behalen binnen het zogenaamde LEED-programma (Leadership in Energy and Enviromental Design). Het is daarmee een van de eerste locaties in China, die deze certificering krijgt.

Wij zochten naar een wereldwijde, innovatieve partner voor het nieuwe IP-netwerk voor onze vestigingen en medewerkers en vonden die in Alcatel-Lucent , zeggen Feike Sijbesma en Rolf-Dieter Schwalb, CEO en CFO van DSM. Alcatel-Lucent beschikt over de mensen, de producten en de diensten om DSM succesvol te laten zijn in de huidige competitieve omgeving. Het energiezuinige karakter van hun oplossing sluit goed aan bij onze doelen om het LEED-programma te implementeren in de nieuwe vestiging in Sjanghai.

De IP-oplossing van Alcatel-Lucent dringt niet alleen de kosten van het interne telefoonverkeer terug, maar levert ook andere voordelen op. Wanneer communicatie snel en efficiënt plaatsvindt - en informatie mensen bereikt waar, hoe en wanneer ze het nodig hebben verbeteren de medewerkersproductiviteit, de contacten met leveranciers en partners en de klanttevredenheid.

DSM is een innovatief bedrijf waar duurzaamheid en verantwoordelijkheid belangrijke onderdelen zijn van de cultuur en de activiteiten , zegt Ben Verwaayen, CEO van Alcatel-Lucent. Als innovatieve, wereldwijde partner ondersteunt Alcatel-Lucent de beslissing van DSM om een hoogwaardige infrastructuur te bouwen voor wereldwijde spraak tegen de achtergrond van wat wij de Dynamic Enterprise noemen.

Alcatel-Lucent levert aan DSM volledige ondersteuning van de oplossing en de diensten. Wereldwijd delen gebruikers gemeenschappelijke interfaces en functionaliteit. DSM profiteert tevens van een model waarbij het bedrijf per gebruiker betaalt. Verder is er sprake van een flexibel groeipad voor de inzet van geavanceerde applicaties. Onderdeel van de beheerde diensten is een centrale helpdesk met ondersteuning in de belangrijkste talen, waaronder mogelijk ook het Mandarijn.

# # #

Alcatel-Lucent levert DSM onder meer zijn Alcatel-Lucent Omni PCX Enterprise (OXE), de Genesys Enterprise Telephony Software (GETS) en managed services. Alcatel-Lucent hecht sterk aan open standaarden. De compatibiliteit van OXE en GETS met Microsoft Office Communications Server (OCS) was belangrijk voor DSM. De Alcatel-Lucent OXE voorziet in unified communication voor een groot aantal verspreide vestigingen. Medewerkers in deze vestigingen en telewerkers hebben toegang tot applicaties en diensten via verschillende devices. GETS biedt brede telefoniefunctionaliteit voor OCS op switchplatforms van meer dan 100 verschillende leveranciers. GETS is bij duizenden bedrijven wereldwijd in gebruik.

DSM de Life Sciences- en Materials Sciences-onderneming Koninklijke DSM N.V. creëert innovatieve producten en diensten op het gebied van Life Sciences en Materials Sciences, die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. De producten en diensten van DSM worden wereldwijd gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen die het leven gezonder, duurzamer en aangenamer maken. Voorbeelden van eindmarkten zijn voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, producten voor persoonlijke verzorging, geneesmiddelen, auto s, coatings en verf, elektrotechnische en elektronicaproducten, producten voor persoonlijke bescherming en producten voor de bouw. DSM heeft een jaaromzet van bijna 8,8 miljard euro en biedt werk aan zo n 23.000 mensen wereldwijd. Het hoofdkantoor van DSM is gevestigd in Nederland en de onderneming heeft vestigingen op vijf continenten. DSM is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Over Alcatel-Lucent
Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) levert oplossingen die serviceproviders, ondernemingen en overheden wereldwijd in staat stellen om spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers aan te bieden. Als een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services biedt Alcatel-Lucent end-to-end oplossingen die fascinerende communicatiediensten voor de mensen thuis, op het werk en onderweg mogelijk maken. Met activiteiten in meer dan 130 landen is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Het bedrijf heeft het meest ervaren wereldwijde servicesteam in de sector en is een van de grootste research-, technologie- en innovatieorganisaties in de telecomsector. Alcatel-Lucent realiseerde in 2007 een gecombineerde pro-formaomzet van 17,8 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie, zie www.alcatel-lucent.com.