Provincie Noord-Brabant

|Openbare besluitenlijst                           |
|Vergadering Gedeputeerde Staten d.d. 21 oktober   |
|2008                                              |


1. Uitvoering programma's Verkeer en Vervoer
GS hebben besloten de volgorde van uitvoering van regionale projecten op het gebied van verkeer en vervoer te wijzigen.Vier projecten worden vervroegd uitgevoerd; veilige schoolomgeving Regenboog in de gemeente Landerd, verlichtingsplannen in de gemeenten Boekel en Grave en de aanleg van graskanttegels in de gemeente Boekel. Het project 'Duurzaam veilige inrichting Langenboomseweg' in de gemeente Mill wordt een jaar uitgesteld. Voor de reconstructie van een verkeersknooppunt in de gemeente St. Anthonis wordt een nieuw voorstel bij de provincie ingediend.

2. Accountantscontrole
GS passen jaarlijks het normenkader voor accountscontrole aan op basis van veranderde regelgeving. Deze aanpassing wordt ter kennisgeving aan Provinciale Staten gezonden.

3. Ontheffing herplantplicht bomen De Brabantse Wal
De provincie Noord-Brabant legt de Vereniging Natuurmonumenten geen herplantplicht op voor het kappen van bomen ter grootte van 35 hectare in De Brabantse Wal. De boskap is een onderdeel van gewenste omvorming van het landschap, dat waardevoller wordt. De kap betreft een soortenarm productiebos dat geen natuurwaarde heeft.

4. OV-bereikbaarheid Universiteit Tilburg
Er is op zich voldoende capaciteit in het openbaar vervoer in Tilburg om de universiteit te kunnen bereiken. Maar de studenten kiezen overwegend voor het gebruik van buslijn 4, waardoor die bussen overbezet zijn terwijl andere lijnen, 2 en 3, juist minder gebruikt worden. Met de invoering van de nieuwe dienstregeling op 14 december zal er gecommuniceerd worden met de reizigers dat er meer busdiensten zijn die gebruikt kunnen worden. Dat antwoorden GS op vragen van het lid van Provinciale Staten, mevrouw Gounou (PvdA).

5. Planstudie rivierverruiming Overdiepse polder
GS hebben de halfjaarlijkse voortgangsrapportage aan het rijk over de Planstudie rivierverruiming Overdiepse polder vastgesteld. GS hebben eerder deze maand een persbericht over de rivierverruiming uitgebracht.


6. Advies SER Brabant 'Stimulering innovatie en internationalisering MKB'
GS geven in een brief aan de SER Brabant een reactie op het uitgebrachte advies van SER Brabant en betrekken het bij het economisch beleid voor de komende jaren.

7. Gemeentelijke rioleringsplannen
GS hebben het ontwerp-beleidskader 'Verbrede gemeentelijke rioleringsplannen Noord-Brabant' vastgesteld. Het ontwerp-beleidskader is een belangrijk instrument om doelstellingen voor kwaliteit en kwantiteit van water te behalen. Het ontwerp-beleidskader ligt ter zienswijze bij waterschappen, gemeenten en drinkwaterbedrijven.

8. Studiereis
Gedeputeerde Paul Rüpp maakt een studiereis naar Washington van 1 tot en met 7 november. De reis vindt plaats op uitnodiging van het IPO-bestuur. Het gaat om een delegatie die onder leiding van Wim Kok de laatste fase van de presidentsverkiezingen in de VS zal meemaken. De delegatie bestaat uit bestuurders van ministeries, provincies, gemeenten en niet-gouvermentele organisaties. De delegatie zal onder meer bezoeken brengen aan internationale instituten.

9. Ruimtelijke plannen
Gedeputeerde Staten verlenen op grond van artikel 19 WRO een verklaring van geen bezwaar aan de gemeente Boekel voor de verplaatsing van een fietspad en aanleg van een zijberm en een middenberg langs de provinciale weg N605; de gemeente Eersel voor uitbreiding gemengd veehouderijbedrijf tot ca 2,5 hectare, Oirschotsedijk 3 te Wintelre; de gemeente Eindhoven voor het verbouwen van een bedrijfsruimte, Dirk Boutslaan 30; de gemeente Goirle voor het veranderen van een winkel in Biljartcentrum, Tilburgseweg 103 te Goirle; de gemeente Helmond, voor verbouwen woning met garage tot kantoor, Helmond; de gemeente 's-Hertogenbosch voor het aanleggen van parkeerplaatsen en plaatsen beheerdersruimte en fietsenstalling ten behoeve van een transferium, Pettelaarpark ongenummerd; de gemeente Heusden, voor uitbreiding van het loonbedrijf, Kapelstraat 46/48, Elshout; de gemeente Mill voor het oprichten van een woning aan de Julianastraat 2a (voormalig perceel Stationsstraat 7); de gemeente Reusel-De Mierden voor het veranderen van een café/restaurant, Turnhoutseweg 48-48a te Reusel; de gemeente Uden voor bouwen van een clubhuis en kleedaccommodatie, Aalstweg 3, Uden; de gemeente Veghel voor het oprichten van een reclamemast, Mac. Arthurweg 2, Veghel en voor het oprichten van een ruimte voor ruimtewoning, Leinserondweg 7, Veghel; de gemeente Heusden voor de bouw van een garage/berging aan de Grotestraat 31 te Heesbeen; de gemeente Eersel voor woningbouw project Steensel-Noord; de gemeente Cranendonck voor de realisatie van station Maarheeze ter plaatse van Driebos ong.; de gemeente Heeze-Leende voor het splitsen van een boerderij aan de Strijperstraat 31 te Leende; de gemeente Drimmelen voor het gebruik van een voormalige agrarische loods tbv de uitbreiding van een speelboerderij aan de Brugdam 17 te Lage Zwaluwe; de gemeente Breda voor de aanleg van waterkerende kaden ten noorden van de Haagse Beemden.

Gedeputeerde Staten hebben een verklaring van geen bezwaar verleend ex art. 19, lid 1 WRO voor het oprichten van bedrijfsgebouwen voor een biologische kwekerij (Valckenhof/Van Tiel) nabij Heijtmorgen 55 te Landerd, hebben goedkeuring verleend aan wijzigingsplan Buitengebeid Prinsenbeek Groene Schakel ex artikel 11 Wro van de gemeente Breda, hebben goedkeuring verleend aan bestemmingsplan Bruine Kilhaven V van de gemeente Werkendam, hebben het bestemmingsplan Het Hooghuis van de gemeente Etten-Leur goedgekeurd, hebben gedeeltelijk goedkeuring verleend aan bestemmingsplan Buitengebied Oost, 1e herziening van de gemeente Bergen op Zoom, hebben het bestemmingsplan "t Ven Hoogeind van de gemeente Goirle goedgekeurd, hebben het bestemmingsplan (onder WRO) Landgoed Culitsrode, Innovatief Hippisch Expertisecentrum te Hooge Mierde goedgekeurd en hebben het wijzigingsplan Engelsestoof 18, Wijk en Aalburg goedgekeurd.


---- --