Haarlemse kinderen jumpen voor het goede doel


HAARLEM, 20081020 -- Op 21 oktober jumpen ruim 400 kinderen uit Haarlem voor kinderen in Braziliaanse sloppenwijken. Deze massale goede-doelenjump is de afsluiting van een Braziliaanse sport-en spelmiddag, georganiseerd door de Kinderopvang Haarlem en Stichting Todos. De opbrengst is bestemd voor sportontwikkelingswerk in de badplaats Fortaleza.

In de Olympiahal kunnen kinderen van de Kinderopvang Haarlem de hele dag sporten, spelletjes doen en knutselen. Onder leiding van de mensen van Todos leren kinderen spelenderwijs van alles over het leven van hun leeftijdsgenoten in sloppenwijken. Ze leren nieuwe groepsspelletjes en sporten, maar ook bijvoorbeeld hoe ze van afval hun eigen speelgoed kunnen maken. En op een Braziliaanse sportdag mag een capoeira-demonstratie natuurlijk niet ontbreken!

Jumpen voor Todos is voor alle kinderen van Kinderopvang Haarlem (4 tot 12 jaar). Aanmelden verloopt via Kinderopvang Haarlem en is inmiddels gesloten.

Plaats en tijd
Dinsdag 21 oktober
10.00 tot 15.30 uur
Olympiahal / Nol Houtkamp Sportpark
Henk van Turnhoutpad 1
Haarlem

Todos en de kracht van sport
Stichting Todos maakt via sport en spel Nederlandse jongeren bewust van het leven van hun leeftijdgenoten in sloppenwijken. Met een speels educatief programma stimuleert Todos jongeren zelf iets te doen aan het grote verschil tussen arme en rijke landen: door eerlijke producten te kopen, spullen te recyclen of door geld in te zamelen voor een Todos-project.

In de sloppenwijken van de Braziliaanse badplaats Fortaleza ondersteunt Todos sportontwikkelingswerk voor jongeren: door sport en spel bouwen ze spelenderwijs aan hun eigen ontwikkeling en aan een betere toekomst. De sportlessen zijn onderdeel van een breder programma voor persoonlijke ontwikkeling van jongeren en hun familie. Todos werkt hierbij samen met haar partnerorganisatie ARCA. Samen hebben zij ook een surfschool opgezet, waar jongeren worden opgeleid tot surfinstructeur.
www.todos.nl

Todos@Haarlem
"Jumpen voor Todos" is onderdeel van "Todos@Haarlem". In de herfst organiseert Todos uiteenlopende activiteiten in Haarlem over de kracht van sport en het leven van kinderen in sloppenwijken:
* 15 oktober "Sporten voor Todos": Sport- en spelmiddag op de Grote Markt in Haarlem
* Verschillende Haarlemse scholen gaan aan de slag met het educatieve lespakket van Todos.

Todos@Haarlem is in september begonnen met de fototentoonstelling "De Sloppentour" in de bibliotheek in Haarlem-Schalkwijk.

Meer informatie op www.todos.nl





Ingezonden persbericht