Een boek waar je iets aan hebt


Ik ben een eikel, jij bent een eikel

BROEK OP LANGEDIJK, 20081021 -- De eerste lezers roemen de praktische toepasbaarheid van Jos Roskams nieuwste inspiratieboek met de intrigerende titel: Ik ben een eikel, jij bent een eikel: bloei op! Na de introductie van zijn boek is de innemende Tilburger overspoeld met dankbetuigingen. Unaniem prijst men de herkenbaarheid en de heldere taal, die maken dat het boek `leest als een trein'.

De kern van het betoog van de consultant/coach/mediator is simpel: ieder mens bezit de potentie om volledig tot ontwikkeling te komen.

Jos Roskam: `Mensen handelen vaak anders dan ze denken of willen. Daardoor lopen ze vast; in hun relatie, in hun werk, met hun gezondheid. Met dit boek wil ik mensen die het aankunnen de kracht die diep in hen verborgen is, helpen her-ontdekken.'

In Ik ben een eikel, jij bent een eikel: bloei op! bundelt Roskam (1952) ruim twintig jaar ervaring als bedrijfskundig interim- en projectmanager. Tijdens een sabbatical leave verdiepte hij zich in de ware oorzaak van alle problemen en conflicten die hij in de loop der tijden heeft opgelost en ontdekte zo het - verrassend eenvoudige - antwoord.

Om aan de grote vraag naar zijn boek en zijn ideeën tegemoet te komen trekt Roskam binnenkort het hele land door voor een serie laagdrempelige bijeenkomsten, waarop hij tekst en uitleg geeft en concreet ingaat op zijn filosofie.



Ik ben een eikel, jij bent een eikel: bloei op! verschijnt bij GigaBoek, www.gigaboek.nl. ISBN 978 90 8548 2000, prijs ¤ 17,50 (hardcover).