Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

In gesprek met producent Hans de Wolf over Het Zusje van Katia

Utrecht, 17 oktober - Op dinsdag 21 oktobeer geeft producent Hans de Wolf een Q&A in het Louis Hartlooper Complex, na de voorstelling van de film Het Zusje van Katia. Hans de Wolf is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming ervan. De film, van regisseuse Mijke De Jong, heeft op het Nederlands Film Festival het Gouden Kalf voor Beste Scenario gewonnen. Olga Louzgina won voor haar rol in deze film het Gouden Kalf voor Beste Vrouwelijke Bijrol.

De producent zal aan de tand gevoeld worden over de samenwerking op de set, het tot stand komen van de film en de onvermijdelijke keuzes die gemaakt moeten worden tussen het verhaal en de snelheid van de film. Ook het publiek heeft alle ruimte tot het stellen van vragen.

Over Het Zusje van Katia
In de nieuwe film van Mijke de Jong adoreert een 13-jarig meisje haar oudere zus Katia, die als paaldanseres in een stripteasebar werkt. De Jong vertelt het verhaal vanuit het perspectief van het meisje en volgt haar met de camera op de voet. Terwijl haar moeder, een prostituee, haar zoveelste nieuwe liefde gevonden heeft en haar zus makkelijk geld verdient, ruimt de 13-jarige het Amsterdamse flatje van haar zuster op en houdt ze het huishouden draaiende. Ondertussen luistert ze naar Nederlandse kinderpopmuziek. Op een dag mag ze met haar zus mee naar de club zodat ze eens een kijkje kan nemen. Het zusje van Katia, naar een roman van de Spanjaard Andrés Barba, is de opvolger van Tussenstand, waarmee Mijke de Jong in 2007 twee Gouden Kalveren won.

Het Zusje van Katia, incl. nagesprek met de producent Dinsdag 21 oktober, 19:00 uur
Louis Hartlooper Complex | Tolsteegbrug 1
Toegang: ¤ 7,50 / ¤ 6,50
Reserveren: 030 23 2320450 (aanbevolen)

Meer informatie:
www.hartlooper.nl
www.A-film.nl

------------------------------------------------

EINDE PERSBERICHT

Contactgegevens:
Anke Nicolai
Publiciteit & Evenementen
Louis Hartlooper Complex
T: 030 2320452