Ingezonden persbericht


Persbericht: Eerste AIRBUS A330-200 afgeleverd aan AVIANCA

Toulouse, 21 oktober 2008. In de Franse stad Toulouse heeft Airbus de eerste A330-200 afgeleverd aan luchtvaartmaatschappij Avianca. Dit toestel, dat plaats biedt aan 280 passagiers en uitgerust is met Rolls-Royce-motoren, is het eerste 60 Airbus-model dat de maatschappij in het kader van de vlootvernieuwing heeft besteld.

In de Franse stad Toulouse nam Avianca haar eerste Airbus A330-200 af, een toestel met een capaciteit voor 280 passagiers, van wie 18 in de business class en 262 in economy. Met de komst van dit nieuwe vliegtuig versterkt de Colombiaanse luchtvaartmaatschappij haar aanwezigheid op de routes Colombia-Madrid en Colombia-Barcelona en op strategische punten in de Verenigde Staten en Zuid-Amerika.

Tien nieuwe toestellen Airbus A330-200
De Airbus A330-200, waarvan Avianca er tien heeft besteld, heeft een cabine met twee gangpaden, de breedste en comfortabelste in deze categorie. Het toestel heeft als belangrijk concurrentievoordeel de lage operationele kosten per stoel en de optimale brandstofefficiëntie. Naast de bewezen effectiviteit, operationele prestaties en configuratie beschikt de eerste A330-200 van Avianca over een modern in-flight entertainmentsysteem met onder meer individuele touchscreen schermen, monitoren met USB- en iPod-poorten.

Modernste jetlinertechnologie
Fabio Villegas Ramirez, directeur van Avianca: "Avianca is er trots op dat wij onze passagiers de modernste jetlinertechnologie kunnen bieden die op dit moment beschikbaar is. Met de A330-200-toestellen vergroten we niet alleen de operationele efficiëntie en prestaties, maar verbeteren we ook onze servicestandaarden doordat we onze reizigers naast het beste in-flight entertainmentsysteem ook het meeste comfort bieden, zowel in de businessclass als in economy."

Airbus geliefd
Rafael Alonso, senior vice-president Airbus voor Latijns-Amerika, Spanje en het Caraïbisch gebied, zegt hierover: "Met de levering van de eerste A330-200 aan Avianca heeft Airbus beantwoord aan de verwachtingen van een van zijn belangrijkste klanten in Latijns-Amerika. Het concern maakt hiermee zijn missie waar dat het de belangrijkste leverancier van vliegtuigen is in het vlootvernieuwingsproces van Avianca. De A330-200 die we op dit moment leveren, is besteld door meer dan 70 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd. Dankzij de flexibiliteit op het gebied van stoelcapaciteit en vliegbereik is het een geliefd toestel voor veel luchtvaartmaatschappijen over de gehele wereld. Airbus vindt het een eer dat Avianca een van deze maatschappijen is."

Met de toevoeging van het eerste A330-200-toestel boekt Avianca vooruitgang in het proces van vernieuwing en uitbreiding van haar vloot en blijft de maatschappij in haar regio koploper op het gebied van jetlinertechnologie. De luchtvaartmaatschappij breidt tegelijkertijd haar vrachtcapaciteit uit, optimaliseert het brandstofverbruik en bereikt meer efficiëntie bij haar vluchten.

Avianca
Avianca, de eerste luchtvaartmaatschappij die in Noord- en Zuid-Amerika is opgericht, is samen met de Braziliaanse maatschappij Ocean Air en Vip S.A. airlines uit Ecuador onderdeel van de Synergy Aerospace Group. Avianca telt ruim zesduizend medewerkers en zet haar vliegtuigen in op 52 korte, middellange en intercontinentale routes. De maatschappij bedient 21 bestemmingen in Colombia en 21 bestemmingen in Amerika en Europa. Vanuit haar thuisbasis in Bogota voert de maatschappij gemiddeld 310 vluchten per dag uit naar verschillende bestemmingen in Colombia en het buitenland. Reizigers hebben ruim 6.000 overstapmogelijkheden op bestemmingen die rechtstreeks worden aangevlogen of door middel van code-share-overeenkomsten met andere luchtvaartmaatschappijen van wereldklasse. Naast passagiersvervoer door de lucht biedt Avianca een breed scala aan toeristische diensten, post-, vracht- en koeriersdiensten en luchtvaartkundige assistentie door middel van haar business units Avianca Tours, Deprisa en Avianca Services. Op dit moment heeft Avianca code-share-overeenkomsten met Iberia, Delta Air Lines, Mexicana de Aviación en Grupo Taca. Voor meer informatie zie www.avianca.com

Airbus
Airbus is een toonaangevende internationale vliegtuigfabrikant met de modernste en uitgebreidste productlijnen van de luchtvaartindustrie, met toestellen variërend van 100 tot 500 stoelen. Sinds de oprichting van het bedrijf begin jaren zeventig zijn er meer dan 8.600 Airbus-toestellen besteld door ruim 285 klanten en operators wereldwijd. Circa 5.000 van deze toestellen zijn reeds afgeleverd en de levering van in totaal 3.600 vliegtuigen zal nog volgen. Airbus is een bedrijf met 57.000 medewerkers die werkzaam zijn in 80 landen over de gehele wereld, waaronder Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Spanje, en voor dochterondernemingen in de Verenigde Staten, China, Japan en het Midden-Oosten. Airbus heeft trainingcentra in Europa, Azië en de Verenigde Staten en biedt alle Airbus-operators dag en nacht ondersteuning, wat luchtvaartmaatschappijen helpt de winstgevendheid van hun vloot te vergroten. Het hoofdkantoor van Airbus bevindt zich in de Franse stad Toulouse. Airbus is een EADS-bedrijf.