Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Alblasserdam, 21 oktober 2008

Verhuizers voorbereid op gedrag zorgcliënten
Nieuwe cursus Zorgverhuizer van Mondial Movers uniek in Nederland

De verhuizers van Mondial Movers (de grootste zorgverhuizer van Nederland) verstaan niet alleen verhuistechnisch hun vak, zij zijn ook experts in de omgang met cliënten van zorginstellingen. Om ook jonge en nieuwe verhuizers snel te laten wennen binnen dit specialisme is nu de opleiding Zorgverhuizer ontwikkeld.

Unit De Zorg, de speciale afdeling voor zorgverhuizingen van Mondial Movers, bood onlangs de samen met het ROC Horizon College ontwikkelde cursus Zorgverhuizer aan elf mannen en één vrouw (afkomstig uit heel Nederland). Margreet Zetsma, als docent verbonden aan het ROC in Alkmaar, bracht de verhuizers in de Noord-Hollandse stad kennis bij over de wereld van de zorginstellingen. Tijdens het praktijkgedeelte speelde een actrice op enerverende wijze concrete situaties na.

Marcel de Waal, commercieel directeur van Mondial Movers, kon aan alle deelnemers het certificaat uitreiken. Hij kijkt daarom met een tevreden gevoel terug op de opleiding. "Vanaf nu weten ook onze jonge en nieuwe verhuizers om te gaan met mensen die anders reageren dan zij gewend zijn dat mensen reageren."

De jarenlange ervaring met zorgverhuizingen wordt door de opleiding Zorgverhuizer, een gezamenlijk initiatief van Mondial Movers en het ROC Horizon College, nog meer uitgebuit. De opleiding wordt zeker herhaald; in toenemende mate krijgen verhuizers te maken met cliënten en bewoners van zorginstellingen. In de toekomst zullen daarom nog meer verhuizers van Mondial Movers deze opleiding volgen: een tweede lichting staat al klaar.

Mondial Movers is een in 1990 opgericht landelijk netwerk van Erkende Verhuizers in Nederland. De 22 deelnemende verhuisbedrijven, op 36 plaatsen in het land te vinden, werken samen op het gebied van verkoop, inkoop, promotie en wisselen kennis uit.

Foto 1: Een verhuizer van Mondial Movers is tijdens de cursus in gesprek met een actrice die een cliënt van een zorginstelling naspeelt. Foto: Mondial Movers. Foto 2: Alle deelnemers ontvingen het certificaat Zorgverhuizer. Foto Mondial Movers.

Een filmpje over de cursusdag is te vinden op YouTube: www.youtube.com/mondialmovers

Noot voor de redactie (