Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Warnsveld - Man aangetroffen met dode schapen in kofferbak|
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 21 oktober een 44-jarige man uit Doetinchem aangehouden op verdenking van het stelen en doden van drie schapen. De schapen waren afkomstig van een kinderboerderij gelegen op het terrein van een zorginstelling aan de Vordenseweg in Warnsveld.

De politie ontving rond 01:00 uur een melding over een verdachte auto die op het terrein in Warnsveld was gesignaleerd. Rond 02:00 uur zag de politie de auto rijden in Doetinchem. Hierop is de auto staande gehouden en aan een onderzoek onderworpen. In de kofferbak lagen drie schapen die met een mes waren gedood. Één schaap bleek ondanks zijn ernstige verwondingen nog in leven en is door de politie ter plekke uit zijn lijden verlost. De auto en de dieren zijn ter plekke in beslag en meegenomen naar het politiebureau. De schapen zijn daar later opgehaald door de Dierenambulance. De 44-jarige bestuurder van de auto, woonachtig in Doetinchem, is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De politie stelt een onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

|     |Neede - Man aangehouden voor mishandeling                 |
Een 22-jarige man uit Neede is maandag 20 oktober op het politiebureau aangehouden op verdenking van de mishandeling van een 21-jarige plaatsgenoot op zondagmiddag 19 oktober.

De politie ontving zondag rond 16:30 een melding over het incident, wat plaatsvond op de parkeerplaats aan de Es in Neede. De 22-jarige man wordt ervan verdacht dat hij op deze parkeerplaats doelgericht op de 21-jarige man is afgelopen en hem uit het niets heeft geschopt en geslagen. De politie onderzoekt het incident. De 22-jarige is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

|     |Borculo - Jongens verdacht van diefstal portemonnee       |
Twee nog onbekende jongens hebben donderdag 16 oktober bij een aantal huizen op de Weverij in Borculo aangebeld met de vraag of de bewoners een karweitje voor ze hadden waar ze wat mee konden verdienen voor de scouting. Één bewoner van de Weverij is sindsdien zijn portemonnee kwijt. De jongens worden verdacht van de diefstal.

De politie waarschuwt mensen ervoor om alert te zijn op dit soort trucs. Met enige regelmaat ontvangt de politie meldingen over mensen die aan hun eigen voordeur zijn afgeleid met een verhaal of smoes, terwijl ondertussen portemonnees of andere goederen uit de woning worden gestolen. De politie heeft op de Weverij een buurtonderzoek ingesteld en is op zoek naar tips of getuigen. Hiervoor kan men bellen met 0900-8844.

|     |Neede - Jongen van fiets getrokken en mishandeld          |
Maandag 20 oktober is een 12-jarige jongen uit Neede van zijn fiets getrokken, en geschopt en geslagen, door een nog onbekende jongen. De politie stelt een onderzoek in.

De mishandeling vond maandag rond 16:45 uur plaats. De 12-jarige jongen was met zijn folderwijk bezig toen hij op de Meijersweg, bij het grasveld bij de bibliotheek, van zijn fiets werd getrokken door de nog onbekende jongen. Een omstander schoot de 12-jarige te hulp. De andere jongen sloeg op de vlucht. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen of tips. Mensen kunnen hiervoor bellen met 0900 - 8844.

|     |Doetinchem - Man aangehouden voor bedreiging              |
De politie heeft maandag 20 oktober een 44-jarige man uit Doetinchem aangehouden voor het bedreigen van een wijkwacht van de gemeente Doetinchem.

Het incident vond rond 13:00 uur plaats op de Dokter Bardetplaats in Doetinchem. De 44-jarige man stelde de wijkwacht, een 29-jarige vrouw uit Doetinchem, in eerste instantie alleen een aantal vragen, waar zij antwoord op gaf. Gaandeweg werd zijn gedrag echter steeds agressiever en uitte hij ook diverse bedreigingen in de richting van de vrouw. Zij voelde zich dermate bedreigd dat zij de politie alarmeerde. Deze kwam direct ter plaatse en hield de man aan. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Winterswijk - Aanrijding tussen scooter en fiets          |
Maandag 20 oktober is een 80-jarige man uit Winterswijk gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een fietsster (leeftijd onbekend) uit Winterswijk.

De man reed op zijn scooter op de Dingstraat in de richting van de Roelvinkstraat. Vlak voor een zebrapad haalde de man de fietsster in. Tijdens deze manouvre raakte de man met zijn stuur het stuur van de vrouw aan, waardoor beide ten val kwamen. De vrouw raakte niet gewond. De man is met een hoofdwond naar het ziekenhuis vervoerd.

EINDE BERICHTEN

-----------------------
(

(

---- --