Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

50.000 METER LINT VOOR EEN BETERE WERELD

Dinsdag 21 oktober is de campagne Donate Your Space succesvol afgesloten. Stella Ronner-Grubacic, de speciale ambassadeur voor de millenniumdoelen, heeft vandaag de 50.000e meter gedoneerd door haar tas te bestickeren. Zeven maanden lang doneerden ruim 9.000 jongeren in totaal 50.000 meter van hun persoonlijke ruimte om aandacht te vragen voor de millenniumdoelen. Tassen, fietsen, balkons, scholen, websites en vele andere ruimtes werden ingepakt met lint en stickers waarop de acht millenniumdoelen staan.

Met de campagne vroeg Move Your World om meer inzet om de millenniumdoelen te halen. Deze doelen zijn acht internationale afspraken om voor 2015 een einde te maken aan wereldproblemen als armoede en ziektes. De jongeren vinden dat alle landen meer moeten doen om de doelen te halen. 12 september ontvingen minister-president Balkenende en minister Koenders een Donate Your Space stropdas en beloofden zich net als Stella Ronner-Grubacic voor 100% in te zetten voor de millenniumdoelen.

Volgens Move Your World is de actie geslaagd: 'Veel jongeren hebben zich de afgelopen maanden ingezet voor de millenniumdoelen. We hopen echt dat de wereldleiders, ook in deze tijd van financiële crisis, alles op alles blijven zetten om de millenniumdoelen voor 2015 te realiseren", aldus Annemiek Tigchelaar van Move Your World. In het gesprek van Move Your World met de millenniumdoelen ambassadeur spraken zij af om jongeren te blijven betrekken bij deze doelen. Door te laten zien wat er speelt in de wereld én door te laten zien wat je als jongere zelf kunt bijdragen aan het behalen van de millenniumdoelen. 'Want de millenniumdoelen kunnen alleen gehaald worden als iedereen daar zijn steentje aan bijdraagt; overheden alléén kunnen het niet. Vandaar dat het belangrijk is zoveel mogelijk partijen, ook minder traditionele partners, bij het bereiken van de doelen te betrekken", aldus Stella Ronner-Grubacic.

Donate Your Space is een initiatief van Move Your World in samenwerking met graduates van de Hallo(c) academie. Move Your World is het jongerenprojectbureau van NCDO en betrekt jongeren in Nederland bij ontwikkelingssamenwerking.

--------------------------

Einde persbericht