Persbericht

HP breidt iPAQ aanbod uit met 3G smartphones

AMSTELVEEN, 21 oktober 2008 - HP lanceert vandaag twee nieuwe smartphones die toeggang geven tot onder andere e-mail, spraak en GPS(1,2,3) , de HP iPAQ Voice Messenger en de HP iPAQ Data Messenger. Ook kondigt het bedrijf een aparte website voor het downloaden van nieuwe applicaties aan.

'De nieuwe HP iPAQ smartphones zijn stijlvolle aanvullingen op ons 'mobile device' portfolio. Deze apparaatjes geven gebruikers de mogelijkheid in verbinding te blijven met informatie, content en mensen op een door henzelf bepaalde manier en tijdstip, in overeenstemming met werkbehoefte en levensstijl,' aldus Els Ossewaarde, Country Category Manager Personal Systems Group HP Nederland. Stijlvol

De HP iPAQ Voice Messenger is een dunne 3G smartphone met een 2.4-inch QVGA scherm en gericht op mensen die onderweg connectie willen maken met een stijlvol device voorzien van een toetsenbord met twintig drukknoppen.

De HP iPAQ Data Messenger heeft een groot 2.8-inch QVGA aanraakscherm en is ontworpen voor die mensen die met mobiele applicaties werken en uitgebreide berichten liever op een uitschuifbaar alfanumeriek toetsenbord componeren. Het grote aanraakscherm van de HP iPAQ Data Messenger draait automatisch tussen 'portrait' en 'landscape' weergave zodat mobiele content makkelijk bekeken kan worden.

De HP iPAQ Data Messenger en HP iPAQ Voice Messenger maken het versturen en ophalen van e-mail eenvoudig en bieden overal ter wereld toegang tot Internet via de moderne 3G draadloze technologiëen, inclusief HSPA, tri-band UMTS en quad-band GSM/GPRS/EDGE.(1) Natuurlijk kan er ook gebruik worden gemaakt van Internet en e-mail over Wi-Fi, en de geïntegreerde GPS en Google Maps(TM)(3) helpen bij het plannen van een route. Beide iPAQs zijn voorzien van een 30-dagen proefversie voor 'turn-by-turn' navigatie.(1)

De smartphones hebben een unieke vijfweg optische navigatietoets die glijdend scrollen door menu's mogelijk maakt. Het samenstellen van e-mails wordt vereenvoudigd en versneld door software die tekst voorspelt en het vocabulaire en de schrijfstijl van de gebruiker leert.

Met de geïntegreerde Microsoft Windows(TM) Live Messenger is instant messaging makkelijker dan ooit. Daarnaast zorgt het gebruik van het bekende Windows Mobile(TM) 6.1 besturingssysteem ervoor dat gebruikers de 'learning curve' voor een nieuwe telefoon kunnen overslaan en IT afdelingen makkelijk en veilig de iPAQ smartphones kunnen opnemen in hun bestaande Microsoft(TM) Exchange omgeving.

'Mensen verwachten dat hun mobiele telefoons naadloos worden ingepast in hun leven, om gedurende de hele dag aan zowel hun persoonlijke als zakelijke wensen tegemoet te komen,' aldus Alfredo Patron, directeur, Microsoft Mobile Communications Business EMEA. 'Wij zijn verheugd over het feit dat HP blijft vertrouwen op Windows Mobile voor het leveren van mobiele oplossingen. Deze nieuwe iPAQ smartphones brengen mobiele zakelijke oplossingen op een hoger niveau, of het nu gaat om het schrijven en ontvangen van berichtjes en het bewerken van grote documenten, of om navigatie en surfen op Internet.' De HP iPAQ Data Messenger en de HP iPAQ Voice Messenger zijn voorzien van Microsoft Office Outlook Mobile, waardoor synchroniseren van contacten, afspraken en taken een fluitje van een cent is. Beide devices hebben slechts weinig geheugen nodig om gebruik te kunnen maken van belangrijke Microsoft Office Mobile files en hebben tot 8 GB(4) micro secure digital (SD) storage beschikbaar voor het opslaan van foto's en muziek. De 3.1 MP autofocus camera met ingebouwde LED-flitser en 5X digitale zoomfunctie maakt fotograferen, delen en naar Snapfish uploaden van deze beelden eenvoudig.

De nieuwe iPAQ devices bieden 'one-step printing' ondersteuning voor een selectie van printers voorzien van WiFi, USB en Bluetooth. Door direct verbinding te maken met USB printers, of connectie te maken met Bluetooth printers, kunnen documenten en e-mails zonder tussenstappen worden afgedrukt.

Voor meer informatie over de twee nieuwe smartphones surft u naar HP iPAQ Voice Messenger en HP iPAQ Data Messenger. iPAQ Choice

HP iPAQ klanten kunnen kiezen uit meer dan 250 software titels, waarvan vier applicaties gratis gedownload kunnen worden op http://www.ipaqchoice.com. Deze programma's leveren games en entertainment, maar ook zakelijke of reissoftware. Een uitgebreid aanbod van opties en accessoires zorgt dat gebruikers de mogelijkheden van hun iPAQ kunnen uitbreiden en aanpassen aan de manier waarop zij ermee willen werken of spelen.

In de specifieke smartphone-sectie vinden gebruikers ringtones, software en nuttige tools ontwikkeld voor de HP iPAQ Voice Messenger en HP iPAQ Data Messenger. Daarnaast biedt de specifieke navigatie-sectie kaarten, location-based services, flitsdiensten en accessoires voor gebruik in de auto.

Op de iPAQ Choice website kunnen gebruikers inloggen en software 'over-the-air' downloaden en de meest recente software bekijken. De website levert de laatste nieuwtjes die op iPAQ betrekking hebben. Meer informatie: www.ipaqchoice.com. Prijs en beschikbaarheid

De HP iPAQ Voice Messenger is in Nederland beschikbaar vanaf eind november voor een adviesprijs van ¤449 incllusief BTW. De HP iPAQ Data Messenger is verkrijgbaar vanaf midden december (Engelstalige units; Nederlandstalige units vanaf half januari) en gaat ¤549 inclusief BBTW kosten. (5) Over HP
HP, 's werelds grootste technologiebedrijf, maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al haar klanten - van de individuele consumentt tot de grootste multinational. Het portfolio omvat printing en personal computing producten, IT services, software en IT oplossingen. HP heeft op 26 augustus 2008 de overname van EDS voltooid.