Ingezonden persbericht


CommVault en McAfee werken samen aan strategische, geïntegreerde data- en beveiligingsbeheeroplossingen

Combinatie CommVault Simpana-software en McAfee ePO

Utrecht, 21 oktober 2008 â¤* CommVault en McAfee gaan samenwerken om klanten te voorzien van een geïntegreerde data- en beveiligingsbeheeroplossing. De databeheer- en beveiligingsexpertise van beide partijen vormt hiervoor de basis. Door deze samenwerking profiteren klanten wereldwijd van de geïntegreerde data- en beveiligingsbeheeroplossingen van zowel CommVault als McAfee. De oplossing integreert het McAfee-beheerplatform voor beveiligingsrisico's - de McAfee ePolicy Orcheestrator-software (ePO) - met CommVault Simpana-softwaree. Deze software omvat uitgebreide back-up-, datareplicatie-, archiverings-, Storage Resource Management- (SRM) en zoekfunctionaliteiten.

Als onderdeel van het partnership treedt CommVault als Strategic Partner toe tot de McAfee Security Innovation Alliance. Dit McAfee-technologiepartnerprogramma richt zich op het versnellen van de ontwikkeling van beveiligingsproducten die elkaar versterken, en op het vereenvoudigen van de inzet van deze oplossingen in complexe IT-klantomgevingen. McAfee is op zijn beurt Strategic Partner geworden van het CommVault Partner Advantage-programma. Zo wil de beveiligingsspecialist bijdragen aan uitgebreidere productintegratie, compatibiliteitstesten en het op elkaar afstemmen van de onderlinge go-to-market-strategie.

De gezamenlijke oplossing stelt gemeenschappelijke klanten in staat om hun bedrijfsgegevens te monitoren. Zo kunnen ze hun beveiliging verbeteren en compliance garanderen met eenvoudiger policybeheer. Door de integratie kunnen McAfee ePO-gebruikers rapporteren over de beveiligingssituatie van afzonderlijke eindpunten, zoals de back-upstatus. Wanneer een eindpunt niet voldoet aan de bedrijfsregels, geeft de oplossing een melding of waarschuwing aan de gebruiker. Extra integratiefuncties gaan zich richten op het voorkomen van verdere softwareverspreiding en datalekken. Hiervoor kunnen klanten de CommVault Simpana Search- en eDiscovery-functies gebruiken. Met deze samenwerking benadrukken beide bedrijven hun inzet om klanten te voorzien van krachtige oplossingen voor zowel databeveiliging als -beheer. De oplossing vermindert de complexiteit van IT-klantomgevingen. Daarnaast verbetert de oplossing de bescherming, zorgt voor compliancy en verlaagt de Total Cost of Ownership.

'Bedrijfseisen en beveiligingsbedreigingen vereisen een gezamenlijke aanpak van databeheer en beveiliging. Door hun samenwerking bieden CommVault en McAfee klanten veelgeprezen databebeheerfunctionaliteit in combinatie met toonaangevende beveiligingsapplicaties. Zo profiteren hun klanten van een complete, eenvoudige en kosteneffectieve data- en beveiligingsbeheeroplossing', zegt Lauren Whitehouse, analist bij de Enterprise Strategy Group.

'Tegenwoordig hebben we te maken met een onzekere economie en constant veranderende regelgeving. Hierdoor hebben IT- en compliance-managers steeds meer behoefte aan scherper en meer real-time inzicht in bedrijfsrisico's', zegt N. Robert Hammer, President en CEO van CommVault. 'De integratie van onze Simpana- en McAfee ePO-software stelt bedrijven in staat om beter geïnformeerd en sneller beslissingen te nemen. Onze samenwerking met McAfee is een volgende stap richting het bieden van toegevoegde waarde aan onze klanten door middel van strategische partnerships. We kijken uit naar de samenwerking met McAfee. Deze overeenkomst gaat beide partijen en hun klanten veel opleveren. Ook verheugen we ons erop om de synergie tussen de twee bedrijven op andere vlakken te onderzoeken.'

'Het beperken van bedrijfsrisico's is van levensbelang. Daarbij vragen klanten om een oplossing die voldoet aan hun back-up- en beveiligingsbehoeften', zegt David DeWalt, CEO van McAfee. 'Onze samenwerking met CommVault bouwt verder op zijn databeheerexpertise en onze beveiligingsbeheer- en databeschermingservaring. Hierdoor kunnen we een geïntegreerde data- en risicobeheeroplossing aanbieden, die eenvoudig en kosteneffectief inzetbaar is.'

Beschikbaarheid
De eerste versie van de geïntegreerde oplossing met CommVault Simpana en McAfee ePolicy Orchestrator komt naar verwachting in 2009 op de markt. ####
Over McAfee
McAfee, Inc., vooraanstaand IT-beveiligingsspecialist met het hoofdkantoor in Santa Clara, Californië, ontwerpt proactieve oplossingen en -diensten voor de beveiliging van netwerken en systemen wereldwijd. Met deze ongeëvenaarde beveiligingsexpertise en inzet voor innovatie biedt McAfee thuisgebruikers, overheidinstellingen en serviceproviders de mogelijkheid om webaanvallen te blokkeren, storingen te voorkomen en hun beveiliging constant bij te houden en te verbeteren.