Ingezonden persbericht


Hygiëne-expert Initial Hokatex start wereldwijde campagne rond sanitaire voorzieningen en hygiëne

Voorburg, 21 oktober 2008 - Iedere 15 seconden sterft een kind aan diarree ... 2,6 miljard mensen over de hele wereld beschikken niet over sanitaire basisvoorzieningen. Daarom start Initial Hokatex, dé specialist op het vlak van sanitaire voorzieningen en handhygiëne, een internationale campagne die de aandacht vestigt op het belang van hygiëne en sanitaire voorzieningen.

Naar aanleiding van het 'International Year of Sanitation' van de VN start Initial Hokatex zijn wereldwijde campagne rond sanitaire voorzieningen. Initial Hokatex steunt hiermee het VN-streefdoel om het aantal mensen die geen toegang hebben tot sanitaire basisvoorzieningen tegen 2015 te halveren. Initial Hokatex zal in Afrika samen met de internationale organisatie 'Save the Children' concrete projecten rond sanitaire voorzieningen opstarten.

Een taboe-onderwerp
Rond sanitaire voorzieningen hangt nog steeds een taboesfeer. Maar zowel in de ontwikkelingslanden als in de westerse wereld zijn betere sanitaire voorzieningen een noodzaak. 17 procent van de kindersterfte wereldwijd van kinderen jonger dan vijf wordt veroorzaakt door diarree - dat is een schokkend gegeven waarvan heel wat mensen in de westerse wereld zich niet bewust zijn. Initial Hokatex wil het zakenleven en de publieke opinie mobiliseren, hiervoor steun zoeken, en zo helpen om het verschil te maken voor de mensen in ontwikkelingslanden. Het 'International Year of Sanitation' is een VN-initiatief met een grote uitdaging en Initial Hokatex is als specialist op het vlak van hygiëne trots hieraan een bijdrage te kunnen leveren.

Bouwen aan een hygiënische wereld
Initial Hokatex zal projecten steunen van 'Save the Children' in Afrika om sanitaire voorzieningen te bouwen in lokale gemeenschapsscholen. Er wordt echter niet alleen aandacht besteed aan ontwikkelingslanden. Meer dan de helft van de bevolking in de westerse wereld wast namelijk de handen niet na het toiletbezoek. Daarom zal Initial Hokatex een educatief programma ontwikkelen voor scholen om kinderen de basisbeginselen met betrekking tot handhygiëne bij te brengen. Initial Hokatex betrekt tevens zijn werknemers om deze grootschalige campagne in hun naaste omgeving onder de aandacht te brengen en te steunen.

Speciale website
Initial Hokatex heeft een wereldwijde website gelanceerd - www.initialsanitation.com - die een belangrijk communicatiemiddel van de campagne zal zijn. Op de website vindt u informatie over het belang van sanitaire voorzieningen en handhygiëne. Daarnaast kunt u op de site terecht voor informatie over de projecten die Initial Hokatex steunt, en hoe bezoekers hieraan zelf een bijdrage kunnen leveren.

Sanitaire voorzieningen, van levensbelang voor gezondheid en economie Ook na het International Year of Sanitation zal Initial Hokatex zich blijven inzetten om het probleem van de sanitaire voorzieningen onder de aandacht te houden. Initial Hokatex is ervan overtuigd dat sanitaire voorzieningen niet alleen van levensbelang zijn voor de gezondheid van de mensen, maar ook economische voordelen inhouden voor de ontwikkelingslanden. Ze dragen bij tot waardigheid en sociale ontwikkeling, zijn goed voor het milieu, en betere sanitaire voorzieningen zijn absoluut een haalbare zaak.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Karin Verhaegen
Communications manager
Initial Hokatex Nederland
+32 3 217 11 85

Thomas Cordes / Fien Bertrams
Edelman
Tel: 0031 (0)20 30 10 980
Mailto: Thomas.Cordes@edelman.com / Fien.Bertrams@edelman.com

Wie is Initial Hokatex
In Nederland is Initial Hokatex al jaren de belangrijkste dienstverlener op het gebied van sanitaire hygiëne, bedrijfskleding, linnengoed, schoonloopmatten en mops. Ons bedrijf is onderdeel van Rentokil Initial plc., één van de grootste dienstverlenende bedrijven ter wereld met meer dan 79.000 werknemers in 40 landen. Rentokil Initial voorziet in services op het gebied van hygiëne, veiligheid en beveiliging, met de kracht en ervaring van een multinational waarbij de alertheid en overige sterke punten van een lokaal bedrijf behouden blijven. Initial Hokatex voert een actief beleid op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen en wenst bij te dragen tot zorgvuldig uitgekozen, maatschappelijke, economische en milieugerelateerde initiatieven. www.initialhokatex.nl

Over het International Year of Sanitation
De Algemene Vergadering van de VN, die zich bewust is van het belang van sanitaire voorzieningen voor de volksgezondheid, voor armoedebestrijding en voor economische en sociale ontwikkeling, heeft 2008 uitgeroepen tot het 'International Year of Sanitation'. Het is één van de Millenniumdoelstellingen van de Verenigde Naties om tegen 2015 het aantal mensen te halveren dat geen toegang heeft tot adequate sanitaire voorzieningen. Om dit streefdoel te kunnen realiseren, coördineert de UN Water Task Force on Sanitation het IYS en tracht zij politici, ambtenaren, het grote publiek en de media, beslissingnemers binnen bedrijven, academici, religieuze leiders en beroemdheden bewust te maken van het belang van deze uitdaging. www.esa.un.org/iys