Ingezonden persbericht


Leiden, 21 oktober 2008

Culinaire verhalenbundel completer dan ooit LeidsLekkers 4 in de winkels

Een jaar lang is er hard aan gewerkt en begin november is het zover: LeidsLekkers 4 ligt in de winkels. Zoals altijd schetst de gids een compleet uniek en actueel beeld van het culinaire landschap in én rond Leiden. Toch is deze editie anders dan de Leidse lekkerbek gewend is.

Om te beginnen kreeg de vormgeving van het culinaire handboek een restyling. In een groter formaat, een chique vormgeving en voorzien van prachtige foto's, biedt LeidsLekkers 4 een overzicht van alle plekken in en rond de stad om lekker te eten. Maar dat is niet alles! Ook de inhoud is op een andere manier samengesteld. Voor LeidsLekkers 4 zijn ruim 70 culinaire adressen bezocht en beschreven, van sterrenrestaurants tot eetcafé's, traiteurs en kookwinkels. In plaats van deze gelegenheden eenmalig te recenseren, heeft de redactie getracht om een verhalenbundel samen te stellen. Natuurlijk krijgt de lezer de gebruikelijke informatie over menu, specialiteiten en locatie. Maar LeidsLekkers 4 beschrijft ook de bijzonderheden van een restaurant: de bijzondere opleiding van de kok misschien, de bevlogenheid van het personeel of de kerkklokken op de achtergrond.

LeidsLekkers 4 is kortom meer dan een naslagwerk, het is een voorproever van de sfeer.

Naast het unieke overzicht van de gastronomie van Leiden, zijn onder andere ook die van de omliggende gemeenten Leiderdorp, Oegstgeest, Noordwijk, Voorschoten en Katwijk bezocht en in woorden gevat. Elke gemeente wordt ingeleid met een uniek culinair interview met de burgemeester. Zo spreekt Leids burgervader Henri Lenferink over mislukte kookavonturen in zijn studententijd, burgemeester Jeroen Staatsen van Voorschoten over zijn kookclubje en onthult burgermoeder Els Timmers - van Klink van Oegstgeest hoe zij in enkele dagen voor verschillende vrienden een uitgebreid diner bereidt.

LeidsLekkers is verkrijgbaar bij alle boekhandels in Leiden en omgeving of te bestellen via geheel vernieuwde site LeidsLekkers.nl.