Ingezonden persbericht


Persbericht

Josje van der Zwart is gekroond

Miss Proefdiervrij 2008 is bekend!

Den Haag, 21 oktober 2008: Josje van der Zwart uit Almere is vandaag gekroond tot Miss Proefdiervrij 2008. Zij werd gekozen uit 24 beauty's met hart voor dieren. Josje van der Zwart gaat een jaar lang als ambassadrice van de vereniging Proefdiervrij mensen bewust maken van het feit dat veel producten nog op dieren worden getest. Marja Zuidgeest, directeur Proefdiervrij: "Veel mensen gunnen proefdieren een leven zonder pijn en stress. Maar weten niet hoe ze dat moeten realiseren. Josje van der Zwart gaat zich een jaar inzetten om proefdiervrije technieken te promoten. Alleen zo kunnen dierproeven vervangen worden. "

Finale Miss Proefdiervrij verkiezing
Presentatrice Micky Hoogendijk maakte vandaag in het Odeon Theater te Amsterdam de naam bekend van de nieuwe Miss Proefdiervrij 2008. De jury bestaande uit Marijke Helwegen, couturier Marlon Borgschot, hoofdredacteur Green2 Noelle van Eijk en directeur Proefdiervrij Marja Zuidgeest, waren het er over eens dat Josje van der Zwart de nieuwe ambassadrice van Proefdiervrij moest worden. Astrid Kools, Miss Proefdiervrij 2006, kroonde de gelukkige Miss Proefdiervrij 2008. Martijn van den Bergh was de inspirerende en ondersteunende coach van de finalisten.

Niet bang voor discussie

De finale is het slotstuk van de Miss Proefdiervrij verkiezing in Nederland. De afgelopen maanden hebben ruim 1.000 jonge vrouwen deelgenomen aan deze bijzondere verkiezing waar niet maatje 36 centraal stond, maar hart voor dieren. Het grote aantal deelneemsters geeft aan dat steeds meer jongeren zich bewust zijn van het proefdierenleed. Met de motivatie van de winnares zit het goed. Josje van der Zwart: "Ik kan mijn mening goed en duidelijk uitdragen. En ik sta voor wat ik zeg. Ik ben niet bang om een discussie aan te gaan."

Prijzen
Josje van der Zwart is als Miss Proefdiervrij 2008 een jaar lang de ambassadrice van Proefdiervrij. Zij wint een jaar lang make-up van The Body Shop. Daarnaast ontvangt ze een nieuwe Fair Wear-outfit van watMooi.nl, een professionele fotoshoot van Toeps Fotografie mét proefdiervrije visagie en styling en krijgt zij, gekleed in een creatie van couturier Marlon Borgschot, een exclusieve plaats in zijn luxe brochure.

Proefdiervrij
Proefdiervrij is de grootste vereniging in Nederland die specifiek opkomt voor de belangen van proefdieren. Dat is hard nodig, want in Nederland zijn in 2006 ruim 600.000 proefdieren gebruikt. De vereniging wil dierproeven vervangen door proefdiervrije technieken. Met originele, spraakmakende acties en voorlichting geeft Proefdiervrij een duidelijk signaal af aan politiek, bedrijfsleven, wetenschap en consumenten.

Wij vinden het tijd voor proefdiervrije technieken.

---------------------------------