Gemeente Zaanstad

21-10-2008
Brandverloop Schiermonnikoog onderzocht

Op verzoek van brandweer Zaanstad heeft het team Brandonderzoek van de brandweer Apeldoorn het brandverloop van de Zaandamse straat Schiermonnikoog onderzocht. Het team heeft uitsluitend gekeken naar het brandverloop en de uitbreiding van de brand. De politie doet het onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Het team Brandonderzoek constateert dat de brand begonnen is in de keuken op de begane grond van de woning Schiermonnikoog 22. In de woning heeft de brand zich vooral door de houtconstructies van de plafonds snel naar boven verplaatst. Een snelle uitbreiding van de brand naar de naastgelegen woningen wordt verklaard door het ontbreken van een afdoende afscheiding tussen de woningen in combinatie met de stevige wind.

Het college van burgemeester en wethouders start een vervolgonderzoek naar de gemeentelijke rol ten aanzien van de bij de brand betrokken woningen. De onderzoeksvragen betreffen de wet- en regelgeving, de vergunningverlening bij de (ver)bouw van de woningen en de toetsing hierop.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elly Klut, Afdeling Communicatie, 075 - 655 2414 of e.klut@zaanstad.nl