Gemeente Hilversum

Aanmelden voor wagenparkscan

publicatiedatum: dinsdag 21 oktober 2008

Aardgas is een schonere (minder uitstoot van fijnstof en stikstofoxiden) en goedkopere brandstof dan benzine of diesel. Bovendien kan een auto op aardgas in de toekomst ook tanken op biogas (nog maar een kwart CO 2 uitstoot). Een aardgasauto is duurder dan een 'normale' auto, maar vanaf 10.000 - 15.000 km per jaar is het financieel rendabel. Het grootste knelpunt is het aantal vulpunten waar aardgas getankt kan worden, dat is zeer beperkt.

Hilversum wil daarom meewerken aan het realiseren van een aardgasvulpunt. Om de vraag naar aardgas in kaart te brengen, biedt de gemeente negen wagenparkscans aan voor Hilversumse bedrijven met een wagenpark van minstens twintig wagens die serieus willen overwegen over te stappen op aardgas. Het gemeentelijke wagenpark is al doorgelicht en voor een aantal voertuigen is het rendabel én milieuvriendelijker om bij vervanging over te stappen naar aardgas. Door de vraag naar aardgas in kaart te brengen komt de realisatie van een aardgasvulpunt dichterbij.

Meer informatie en aanmelding voor de scan: P. Lammers, coördinator bedrijfsinterne milieuzorg van de gemeente; tel: 035 - 629 2493.