Driscoll's investeert op vasteland van Europa


BREDA, 20081021 -- Driscoll's, marktleider in zachtfruit in Noord-Amerika en Groot-Brittannië, investeert in de ontwikkeling van de zacht fruit markt op het vasteland van Europa. Met deze investeringen wil Driscoll's de totale markt van zachtfruit naar een hogere positie brengen en uitbouwen tot een leidend segment in de AGF. Driscoll's jarenlange ervaring, kennis van de markt en category management en haar recentelijk gepatenteerde variëteiten stelt zij voor haar Europese klanten beschikbaar.

Vanaf 1 januari 2009 vindt er een aanpassing plaats bij Berry Gardens Holding. Deze organisatie is nu in handen van Driscoll Strawberry Associates Inc., KG Fruits Growers Ltd en Campos de Alconeras S.L. In de nieuwe structuur neemt Driscoll's een leidende rol in de ontwikkeling van de activiteiten op het Europese vasteland, KG Growers richt zich alleen nog op de markt in Groot-Brittannië en het Spaanse Alconeras blijft voor beide partijen een belangrijke partner. Driscoll's heeft momenteel teeltgebieden en verkoopkantoren in Nederland, Duitsland, België, Spanje en Portugal. Met de leidende rol van Driscoll's zullen de twee bestaande BV's, Berry Gardens en Berry Plants, worden samengevoegd. De Managing Director van de nieuwe organisatie is Theo Houwen.

Eigen veredeling en eigen teelt spelen bij Driscoll's een belangrijke rol. Nieuwe bramen-, frambozen-, aardbeien- en blauwe bessenrassen worden door een groot aantal eigen telers in Europa geteeld. Het huidige assortiment succesvolle rassen zoals de Jubilee(TM) aardbei, de Camarillo(TM) aardbei, de Maravilla(TM) framboos en de Carmel(TM) braam zal jaarlijks worden uitgebreid met nieuwe rassen van hoge kwaliteit, een uitmuntende smaak en langere houdbaarheid. Driscoll's wil de kortste weg bewandelen van veredelaar en teler naar de consument met als resultaat de meest smaakvolle bessen.


Over Driscoll's
Driscoll's is wereldwijd de marktleider in de zachtfruit, waaronder aardbeien, bramen, frambozen en bosbessen. Het bedrijf heeft aan de wieg gestaan van het veredelen en de ontwikkeling van bessensoorten met de smaakbeleving van de consument in gedachten. Naast een hoofdkantoor in Californië, heeft Driscoll's vestigingen in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Australië. Driscoll's doel is om consumenten het hele jaar door te verwennen met bessen van hoge kwaliteit en met een uitmuntende smaak.