Hoogwaardige VoIP-diensten voor MKB door deal RoutIT en BroadSoft


EDE, 20081021 -- Voice over IP was voor het MKB tot nu toe te duur of te laag van kwaliteit. Toch is er ook bij het MKB veel belangstelling voor VoIP. Om aan de toenemende vraag te voldoen, introduceert RoutIT (www.routit.nl) een bijzonder hoogwaardige oplossing met het BroadWorks platform van Broadsoft. Hiermee worden VoIP-diensten ook haalbaar en betaalbaar voor kleine en middelgrote organisaties.

"Door deze samenwerking kunnen we VoIP-oplossingen die tot voor kort alleen waren weggelegd voor de grootzakelijke markt, nu aanbieden aan ondernemingen in de segmenten MKB en SMB", aldus Jan Hein de Baat, CEO van RoutIT. De VoIP-oplossing van BroadSoft geldt in de markt als `state of the art'. "Met deze oplossing zijn onze klanten in staat om een hosted IP-telefooncentrale voor hun klanten in te richten, te beheren en volledig te integreren met zowel de back- als de frontoffice van de eindgebruiker. Daarbij is op termijn ook integratie van mobiele telefonie mogelijk", aldus De Baat.

RoutIT levert haar diensten via meer dan 500 partners aan zo'n 20.000 Nederlandse ondernemingen. De toevoeging van de VoIP-diensten van BroadSoft is voor beide groepen van belang. De CSP partners van RoutIT kunnen hiermee dezelfde oplossingen bieden als grote telecomoperators, waarbij ze verzekerd zijn van maximale support en ondersteuning door RoutIT. "Voor de eindgebruikers, de klanten van onze partners, betekent het dat ze hun volledige IT- en telecomoplossing bij één vertrouwde partij kunnen onderbrengen. Dat maakt beheer en support veel makkelijker", stelt De Baat. Meer informatie is te vinden op www.routit.nl.

Over RoutIT:
RoutIT is een zelfstandige en geheel onafhankelijke Application Infrastructure Service Provider (AISP). Het bedrijf biedt een breed scala van diensten op het gebied van internet, intranet, connectivity en communicatieoplossingen aan. RoutIT hanteert een indirect business model, waarbij ze uitsluitend via haar partners levert aan eindgebruikers.

Over BroadSoft:
BroadSoft levert VoIP software die het mogelijk maakt om telefoon- en multimediadiensten via het web aan te bieden aan gebruikers. Daartoe heeft BroadSoft het BroadWorks platform ontwikkeld. Binnen dit platform kan een uitgebreide lijn van hoogwaardige diensten geleverd worden, die allemaal eenvoudig via een webbrowser bediend kunnen worden. Het BroadWorks platform biedt ruimte aan allerlei diensten, variërend van softwarematige oplossingen voor vaste of mobiele bedrijfscentrales tot breedband verbindingen voor multimediatoepassingen.