Ingezonden persbericht

Arvelo verbreedt de cursus Magazijnmedewerker met de koppeling naar een Warehouse Management Systeem, en beantwoordt daarmee aan de vraag vanuit de logistieke sector.

Arvelo Training & Advies bv gaat beginnen met een opleiding basis logistiek, welke gekoppeld is aan het werken met een WMS (Warehouse Management Systeem).

Naar aanleiding van een onderzoek uitgevoerd onder (logistieke) werkgevers blijken de huidige "standaard" logistieke opleiding niet meer geheel te voldoen aan de vraag vanuit de markt. Tegenwoordig zijn de meeste bedrijven uitgerust met een WMS systeem en basiskennis op dit gebied zal een aanvulling zijn op het cursusaanbod.

Opleiding tot magazijnmedewerker

Arvelo probeert met de (om)scholing in te spelen op de groeiende vraag naar breed geschoolde mensen vanuit de logistieke sector. Henk Rebergen van Arvelo: "Deze opleiding is ideaal voor deelnemers die willen gaan werken in de logistiek. Zowel nieuwkomers als omscholers vergroten met de uitgebreide opleiding de kans op een baan".

Magazijnmedewerker

De opleiding tot magazijnmedewerker wordt geheel uitgevoerd door Arvelo. De deelnemers krijgen bij voldoende resultaat aan het einde van de opleiding het diploma warehousemedewerker. Zij bezitten dan de kennis om alle voorkomende werkzaamheden in een warehouse dan wel magazijn uit te voeren zoals het ontvangen, het opslaan, het verzamelen (orderpicken) en het verzenden van goederen, door gebruik te maken van het Warehouse Management Systeem (WMS). Daarnaast kunnen zij gevaarlijke stoffen herkennen en worden zij geschoold in het veilig rijden op een heftruck.

Werkend magazijn

De opleiding is gericht op de praktijk en wordt gegeven in een werkend magazijn. Alle handelingen die bij een logistiek proces uitgevoerd worden, zijn in het WMS opgenomen. De cursisten fungeren dan als magazijnmedewerker binnen een geautomatiseerd warehouse.

In onze opleidingscentra te Heerlen en Venlo is ook een magazijn gesimuleerd. Rebergen: "We hebben al ervaring in deze manier van werken bij onze opleiding basis logistiek. Hier gaat al tachtig procent van de deelnemers uiteindelijk aan de slag in de logistiek, en we denken met deze nieuwe uitbreiding nog meer deelnemers klaar te stomen voor een nieuwe carriere binnen de logistiek".

Voor meer informatie zie onze website: www.arvelo.nl

Telefoon Heerlen 045-5412728 Telefoon Venlo 077-3969301