Provincie Noord-Holland

Bewonersavond Ilperveld Integraal

15-10-2008

Het Ilperveld behoort tot de grootste waterrijke veenweidegebieden ten noorden van Amsterdam en is kenmerkend voor Noord-Holland. Het natuurgebied gaat met sprongen vooruit. Tijdens de bewonersavond op woensdag 22 oktober bespreekt de projectgroep de werkzaamheden, vaarroutes, natuurdoelen en ontwikkelingen in het gebied.

Burgemeester Bert Mewe nam de stuurgroepfunctie van ex-wethouder Cornelis Wals met een gerust hart over. Volgens Mewe is Ilperveld het visitekaartje van de omgeving. Als burgemeester van Landsmeer benadrukt Mewe dat het belangrijk is om tijdens het hele proces met inwoners te blijven praten. Mewe: De bewonersavond is hiervoor een goed moment. Communicatie met omwonenden is voor de projectgroep belangrijk.

Tijdens de bewonersavond komen verschillende onderwerpen aan bod. Zoals de resultaten van het TNO onderzoek waaruit blijkt dat de bagger sneller inklinkt dan verwacht. Het is nog niet zeker of agrarisch gebruik van alle voormalige stortplaatsen mogelijk is. Iedereen die meer wil weten of vragen heeft over de plannen in het Ilperveld is welkom tijdens de bewonersavond op woensdag 22 oktober in het gemeentehuis Landsmeer.

Voor het blote oog zichtbaar
Afgelopen tijd is er ook veel gebeurd op het gebied van ontwikkelingen in de natuur. Wat de meeste bewoners misschien ontgaat, wordt door natuurkenners opgemerkt. Baggerdepots in het Ilperveld blijken bijvoorbeeld een perfecte broedplek voor zeldzame vogelsoorten als de kleine plevier en de bontbekplevier. Tweehonderd bedreigde Noordse woelmuizen voelden zich vanwege het veenweide-karakter uitermate thuis in het Ilperveld. En het aantreffen van twee algensoorten in het water van de watersnipvakken betekent dat de waterkwaliteit in het gebied sterk verbeterd is.

Over de bewonersavond
Alle omwonenden zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom in de raadszaal van het gemeentehuis van Landsmeer.
Zaal open: 19.00 uur
Aanvang: 19.30 uur
Einde: 21.00 uur
Voorzitter: Fred Bulk
Adres: Gemeentehuis, Raadhuisstraat 1, Landsmeer

Kijk voor meer informatie op www.ilperveldintegraal.nl.

Nieuwsredactie