Gemeente Enschede

FC Twente, Scoren in de Wijk trapt af in Velve-Lindehof

Op woensdag 22 oktober is om 15.00 uur de aftrap voor de 3e supportwijk van FC Twente, Scoren in de Wijk. Bij de voetbalvelden van Phenix zetten kinderen het project in gang door ballonnen op te laten.

Om 13.30 uur is er voor de jeugd een voetbalparcours. Hierbij worden deelnemers begeleid door (jeugd)spelers van FC Twente. Alle kinderen van de basisscholen in Velve-Lindehof zijn hiervoor uitgenodigd. De deelname is gratis. Opgeven kan ter plekke. Om 15.00 uur geeft Mohammed Allach, lid technisch management, het startsein om de ballonnen op te laten en symbolisch het project te lanceren.

Velve Lindehof is de derde wijk waar FC Twente, Scoren in de Wijk, actief is. Eerder werden Berflo Es in Hengelo en Twekkelerveld in Enschede al supportwijken. FC Twente voelt een grote betrokkenheid met haar omgeving. Met het uitspreken van haar ´support´ voor een wijk wil de voetbalclub haar maatschappelijke betrokkenheid in praktijk brengen.

Sport & gezondheid
Sport is belangrijk voor de inwoners van Enschede. Door te sporten ben je lichamelijk goed bezig. Sport is een bindende factor voor mensen, dus ook op sociaal gebied is sport belangrijk. Als sporter maak je immers deel uit van een groep en moet je rekening houden met een ander. Het resultaat gericht leren en samenwerking vormen daarbij een belangrijke basis. Wat je daarover bij sport leert, kan je in je verdere leven goed van pas komen. Die basis kun je dankzij dit soort initiatieven al jong leggen. Een goed voorbeeld doet goed volgen. Stichting FC Twente, `Scoren in de Wijk' erkent de grote impact die sport in de samenleving heeft. Sport loopt daarom als een rode draad door de verschillende activiteiten van ´Scoren in de Wijk´.

Geplaatst: 17 October 2008.

17 oktober 2008