Nederland krijgt nieuw vrijetijdspark ZEP Middelburg in Zeeland

20/10/2008 11:44

Maes Okhuijsen

PERSBERICHT

TCN, RECC

20 oktober 2008

Project garandeert 80 leerwerkplekken voor ROC-leerlingen

NEDERLAND KRIJGT NIEUW VRIJETIJDSPARK 'ZEP MIDDELBURG' IN ZEELAND

Utrecht - In het voorjaar van 2009 zal onder de naam Zep Middelburg een nieuw vrijetijdspark haar deuren openen. Zep Middelburg combineert attracties, onderwijs, een evenementenhal, sport, winkels en horeca. De attracties zijn Miniatuur Walcheren en het voetbalmuseum Voetbal Experience. Het ROC Zeeland zal op Zep Middelburg een aantal opleidingen huisvesten. Zep Middelburg telt een totale oppervlakte van 28.000 vierkante meter. Het verwachte aantal bezoekers na opening is 900.000 per jaar. Zep Middelburg is een project van de projectontwikkelaars TCN en RECC. Een uniek onderdeel van het project is dat met alle huurders is afgesproken dat zij leerwerkplekken ter beschikking stellen aan de ROC-leerlingen.

Rudy Stroink, CEO van TCN: "We zijn ontzettend trots dat we dit nieuwe vrijetijdspark in Middelburg kunnen realiseren. Het unieke aan het concept is dat we cultuur, onderwijs, sport, muziek en winkelen met elkaar combineren. Zep Middelburg biedt daarmee voor ieder wat wils, het gehele jaar door, zowel voor mensen uit Zeeland als toeristen uit binnen- en buitenland. De gemeente Middelburg werkt zeer stimulerend mee aan de totstandkoming. Extra bijzonder is de deelname van het ROC. Omdat onze huurders gezamenlijk maar liefst 80 leerwerkplekken bieden, kunnen studenten direct praktijkervaring opdoen in het bedrijfsleven op Zep Middelburg."

Zep Middelburg komt te liggen in het toeristische hart van de provincie Zeeland, centraal op Walcheren aan de rijksweg A58 in de stadsuitbreiding De Mortiere. Aanpalend komen een nieuw hotel, een golfbaan en een woonboulevard te liggen.

Koos Schouwenaar, burgemeester van Middelburg: "Voor Zeeland en Walcheren is de komst van Zep Middelburg van grote betekenis. Het project geeft een sterke impuls aan de regionale economie, creëert ruim 300 nieuwe banen en zal circa 300.000 mensen naar Walcheren trekken die zonder Zep Middelburg niet gekomen waren. Daarnaast wordt een bijzondere en waardevolle brug geslagen tussen het onderwijs en het bedrijfsleven."

Pieter Palm, directeur van ontwikkelaar RECC: "Zep Middelburg is een goed voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen. In een vroeg stadium hebben we duurzaamheid bij ontwerpers en huurders op de kaart gezet. Dit heeft geresulteerd in een compacte ruimtelijke opzet, waarbij onderwijs en bedrijfsleven in één gebouw zijn ondergebracht. Het ROC-gebouw vraagt hierdoor 2,5 keer minder warmte dan een gebruikelijk schoolgebouw en stoot veel minder CO2 uit. Daarnaast creëren we op het vrijetijdspark energie met zonnepanelen. De aandacht voor het milieu wordt vanuit het onderwijs sterk gestimuleerd. Het bedrijfsleven leert op haar beurt dus ook van het onderwijs op Zep Middelburg."

Het starten van de bouw wordt gevierd tijdens een evenement op 22 oktober aanstaande. De opening van Zep Middelburg vindt plaats met Hemelvaart 2009 (eerste fase) en met Kerst 2009 (tweede fase).

Over Zep

Zep Middelburg Vrijetijdspark combineert onderwijs, met twee attracties, een evenementenhal, sport, winkels en horeca. Zep telt vijf gebouwen met een totale oppervlakte van 28.000 vierkante meter. Het verwachte aantal bezoekers is 900.000 per jaar.

Over TCN

TCN ontwikkelt en exploiteert innovatieve vastgoedconcepten en heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Portugal, België, Verenigd Koninkrijk, Rusland, Charlemagne, Spanje en Zuid-Afrika. Daarnaast is TCN actief in Oostenrijk en Tsjechië. De vastgoedonderneming is gestart in 1994 en kent een onconventionele aanpak van complexe vastgoedprojecten. Geïntegreerd projectmanagement zorgt voor waardecreatie vanaf de conceptontwikkelingsfase tot en met het vastgoedbeheer. TCN wordt gevormd en gemaakt door meer dan 300 medewerkers.

Over RECC

RECC bedenkt en realiseert toonaangevende werk- en vrijetijdsomgevingen voor bedrijven, ontwikkelaars en overheden. De focus ligt op de economische component en het omzetten daarvan in een onderscheidend product voor een specifieke doelgroep. Creativiteit wordt gefundeerd op gedegen marktkennis en uitgebreide ontwikkelingservaring. Het bureau is in 2000 opgericht. RECC stelt zich ten doel projecten te bedenken en te realiseren die duurzaam sociale, culturele en economische waarde verschaffen.